Menu
 

"Getliņi eko" apgrozījums deviņos mēnešos palielinājies par 11,7%

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Atkritumu poligona "Getliņi" apsaimniekotājs SIA "Getliņi eko" šā gada deviņos mēnešos strādājis ar 22,608 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 11,7% vairāk nekā 2020.gada deviņos mēnešos, kā arī ar 484 989 eiro peļņu, kas ir par 6% mazāk nekā attiecīgajā periodā pirms gada, liecina uzņēmuma publiskotie deviņu mēnešu operatīvie pārskati.

Gada deviņos mēnešos "Getliņi eko" ieņēmumi no pamatdarbības veidoja 19,309 miljonus eiro, ieņēmumi no elektroenerģijas ražošanas bija 1,648 miljoni eiro, savukārt ieņēmumi no dārzeņu realizācijas bija 1,597 miljoni eiro. Ieņēmumi no citu viengadīgo kultūru realizācijas veidoja 8957 eiro, bet no otrreizējo izejvielu realizācijas ieņēmumi bija 45 118 eiro.

"Getliņi eko" vadības ziņojumā teikts, ka deviņos mēnešos uzņēmums veicis investīcijas pamatlīdzekļu iegādē 5,4 miljonu eiro apmērā. Kompānija strādāja ar stabiliem ieņēmumiem atkritumu pieņemšanas jomā, savukārt enerģētikas jomā bija vērojams kritums saistībā ar jaunu obligātā iepirkuma regulējumu.

Uzņēmums turpinājis atkritumu gāzes ieguvi, ražojot elektroenerģiju, kuras lielu daļu realizēja AS "Enerģijas publiskais tirgotājs". Turpināja darboties "Getliņi eko" siltumnīcu komplekss, nodrošinot saražotā siltuma izmantošanu, kā arī dārzeņu ražošanu.

"Getliņi eko" vadība norāda, ka uzņēmuma saimnieciskā darbība un finanšu situācija, kā arī apstiprinātais jaunais dabas resursu nodokļu likmei atbilstošais atkritumu apglabāšanas tarifs, kas stājās spēkā šā gada 1.janvārī, ļauj plānot stabilu kompānijas darbību un attīstību turpmākajos gados.

Vienlaikus negatīvu ietekmi uz uzņēmuma finanšu stāvokli, pēc kompānijas vadības vēstītā, var radīt samazinājums atkritumu apjomos, ko lielā mērā ietekmē valsts ekonomika, samazinājums obligātā iepirkuma atbalsta apmērā, kura dēļ elektroenerģijas ieņēmumi samazinās, kā arī pieaugošas prasības vides aizsardzības, atkritumu pārstrādes un atkārtotas atkritumu izmantošanas jomās, un citi Eiropas Savienības normatīvie akti.

Tāpat uzņēmuma vadība prognozē, ka ietekmi uz "Getliņi eko" finanšu stāvokli radīs noslēgtais administratīvais līgums ar Konkurences padomi, kā arī grozījumu projekts Dabas resursu nodokļu likumā, kas paredz arī turpmākās izmaiņas dabas resursa nodokļa likmēs.

Negatīvu ietekmi uz "Getliņi eko" finanšu stāvokli var radīt arī Covid-19 pandēmijas izraisītā ekonomikas lejupslīde.

"Getliņi eko" 2020.gada deviņos mēnešos strādāja ar 20,245 miljonu eiro apgrozījumu un 516 072 eiro peļņu. Savukārt 2020.gadā kopumā "Getliņi eko" strādāja ar 27,48 miljonu eiro apgrozījumu, kas bija par 9,3% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa saruka par 21,7% un bija 592 781 eiro.

Uzņēmums reģistrēts 1997.gada novembrī, un tā pamatkapitāls ir 6,009 miljoni eiro. Kontrolpakete jeb 97,7% uzņēmuma kapitāla pieder Rīgas domei, bet 2,3% - Ropažu novada domei.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.