Menu
 

"Rail Baltica" dzelzceļa stacijas būvniecības teritorija pie lidostas "Rīga" pakāpeniski paplašinās

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - www.facebook.com/riga.airport/ Foto - www.facebook.com/riga.airport/

Turpinoties būvniecības darbiem "Rail Baltica" dzelzceļa stacijas un saistītās infrastruktūras projektā pie lidostas "Rīga", paplašinās būvniecības teritorija. Sākot no otrdienas, 22.februāra, uz vienu nedēļu tiek norobežota neliela daļa no lidostas apmeklētāju P1 stāvvietas. Lidostas pasažieri stāvlaukumu varēs izmantot bez ierobežojumiem, un nebūs traucēta taksometru piebraukšana termināļa atlidošanas zonā.

Kā informē "Rail Baltica" dzelzceļa stacijas un saistītās infrastruktūras starptautiskajā lidostā "Rīga" izbūves realizētāja "B.S.L. Infra" pārstāvji, projektā noslēdzies neliels, taču būtisks posms - pabeigta testa pāļu noslogošana, lai būvinženieri var veikt tālākos nepieciešamos aprēķinus. Būvniecības pirmajā etapā turpinās esošās augsnes kārtas noņemšanas un zemes darbi 20 000 m2 platībā. Augsnes virskārtas noņemšana un zemes darbi tiek veikti, lai izveidotu jauna pievedceļa izbūvi zonā starp Ziemeļu ielu un Muzeju ielu, kā arī starp autoceļu P133 un Torņa ielu. Minētajā zonā paredzēts izbūvēt ceļu ar kopējo garumu 900 m un daļu no jaunā stāvlaukuma aptuveni 4000 m2 platībā.

Februārī uzsākti elektroapgādes un elektronisko sakaru tīklu izbūves darbi. Mēneša beigās plānots uzsākt siltumapgādes, ūdensapgādes un kanalizācijas tīklu izbūvi, kuru dēļ būs daļēji norobežots esošais lidostas darbinieku P2 stāvlaukums - uz noteiktu laika posmu tiks samazināts stāvvietu skaits laukumā, saglabājot iebraukšanu un izbraukšanu, norāda "B.S.L. Infra" pārstāvji.

Būvējot jaunu pievadceļu lidostai un ārējās komunikācijas, būvlaukums kļūs ievērojami lielāks. Lai netraucētu lidostas darbu, kā arī piekļuvi lidostai, visus būvdarbus ir plānots realizēt posmos. Atbilstoši projektam šī gada otrajā pusē plānots pakāpeniski pārvirzīt transporta plūsmas pa jaunajiem piebraukšanas ceļiem, slēdzot transporta kustību uz esošā autoceļa P133 posmā no regulējamā krustojuma ar Ziemeļu ielu līdz lidostai "Rīga".

Kā atgādina uzņēmumā, pilnsabiedrība "B.S.L. Infra" ir projekta "Rail Baltica" dzelzceļa stacijas un saistītās infrastruktūras starptautiskajā lidostā "Rīga" izbūves realizētājs. Personu apvienību veido Austrijas uzņēmums "Swietelsky AG" un Latvijas būvniecības uzņēmumi - ceļu būves firma SIA "Binders" un viens no lielākajiem būvniecības uzņēmumiem Latvijā, kas specializējies daudzfunkcionālu objektu būvniecībā, AS "LNK Industries". "Rail Baltica" projekts lidostas "Rīga" teritorijā būs pirmais ātrgaitas dzelzceļa un avio savienojuma centrs Baltijā. Būvniecības darbus pilnsabiedrība "B.S.L. Infra" plāno veikt secīgi piecos posmos - līdz 2025.gada decembrim.

Pirmais darbu posms - "Rail Baltica" dzelzceļa stacijas termināla, piebraucamo ceļu un ar tiem saistītās infrastruktūras izbūve - būs jāpaveic līdz 2023.gada martam/aprīlim. Būvniecība notiek, pamatojoties uz atklātā starptautiskā konkursa uzvarētāja - trīs valstu uzņēmumu apvienības "PROSIV" ("Sintagma" (Itālija), "Prodex" (Slovākija) un "Vektors T" (Latvija)) - projektu. Būvuzraudzību veic personu apvienība, kas sastāv no SIA "Forma 2" (Latvija) un "Prointec S.A.U." (Spānija).

Šī projekta finansējumu 81-85% robežās nodrošina Eiropas Savienības (ES) infrastruktūras savienošanas instruments, bet atlikušo daļu - Latvijas valsts budžeta līdzekļi. ES atbalsta saņēmējs un projekta īstenotājs ir Latvijas Republikas Satiksmes ministrija.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.