Menu
 

Dziedātājs Kaspars Markševics: Ja redzi savam darbam rezultātu, tas liek darboties vēl un vēl Apriņķis.lv

  • Autors:  "Kodols"
Foto - no privātā arhīva Foto - no privātā arhīva

Svinot sadarbības desmitgadi, dziedātājs Kaspars Markševics ieskaņojis Reiņa Krūziņa dziesmu “Vai tu jūti mani, mīļā” un radījis tai juteklisku video. “Pagājuši jau desmit gadi, kopš iedziedāju Reiņa Krūziņa dziesmu “Meitene ar zaļām acīm”. Nevarējām iedomāties, ka šis vēstījums par zaļajām acīm tik ļoti aizkustinās klausītājus. Šogad mūsu radošie ceļi atkal ir krustojušies, un mēs esam radījuši ko jaunu, dziļi izjustu un mīlestības piepildītu. Ar šo dziesmu vēlos pateikties visiem, kas man ir līdzās, ģimenei par mīlestību un rūpēm, ko saņemu.

Mani ļoti uzrunāja vārdi, tie mani aizveda tālā pagātnē – bērnībā. Atminos kādu pievakari, kad vecmāmiņa man sacīja, lai allaž naudas makā turu zvīņu, jo tad būšot bagātība. Tomēr uzskatu, ka galvenā bagātība ir mīlestība. Ja jūtamies mīlēti, sadzirdēti, izprasti un uzklausīti, tad lidot metru virs zemes ir ikdienas realitāte,” stāsta Kaspars Markševics.

Reinis Krūziņš: “Labāku iznākumu sadarbībai ar Kasparu nevaru vēlēties. Esmu patiesi priecīgs par to, cik izjusti un viegli ir izdevies iedziedāt šo dziesmu. Man tā ir īpaša, jo, dziesmu radot, domas ievijās mīlestībā, ko saņemu no saviem mīļajiem. Šie ir svētki ne tikai man kā komponistam, bet es ticu, ka arī lielai daļai klausītāju, kas seko Markševica daiļradei. Esmu apmierināts un pateicīgs liktenim.”

Kas ir ekstrēmākais, ko dzīvē esat darījis?
Šķiet, tas man vēl ir priekšā, jo, gaidot vasaru, esmu nolēmis beidzot izlēkt ar gumiju tepat Siguldā, lai pārbaudītu savas robežas. Nezināmais liek mazliet satraukties. 

Viens no aizkustinošākajiem brīžiem dzīvē?
Man ir divas meitas, un abām, nākot pasaulē, es biju blakus. Šķiet, emocijas paliekošas un uz mūžu.

Kas jūs iedvesmo darbam?
Panākumi. Ja redzi savam darbam rezultātu, tas liek darboties vēl un vēl.

Jūsu veselīgie ieradumi? 
Sportot, nesmēķēt un labi pavadīt brīvo laiku.

Jūsu kaitīgie ieradumi?
Iespējams, pārlieku daudz darāmo darbu dažkārt kaitē manai veselībai un mikroklimatam ģimenē, tomēr cenšos sekot līdzi tam, lai nav par daudz visa kā.

Vērtīgākā atziņa, ko dzīves laikā esat guvis?
Būt patiesam un dalīties ar sevi, lai labais vairotos.

Grāmata vai filma, ko ieteiktu citiem?
Es neskatos filmas un pēdējo grāmatu no viena gala līdz otram, šķiet, izlasīju skolas laikā. Ieteikumu man šeit nebūs.

Kādu mūziku klausāties?
Ikdienu pavadot Latvijas Radio 2, es ļoti daudz klausos mūsu mākslinieku radītos darbus, bet sekoju līdzi arī tam, kas notiek pasaules mūzikā.

Iecienīta vieta, kur pusdienot?
Rīgā ir ļoti daudz foršu restorānu, un man nav tāda viena vismīļākā.

Vieta un laiks, kurā gribētu dzīvot?
Es esmu mūsu valsts patriots un nedzīvotu nekur citur. Latvija ir skaista, ja spējam to saskatīt.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.