Menu
 

Vasarā Salaspilī bērnudārzos nebūs jāveic avansa maksājumus par ēdināšanu

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Vasarā Salaspilī bērnudārzos nebūs jāveic avansa maksājumus par ēdināšanu, liecina pašvaldības sniegtā informācija.

Parasti maksa par ēdināšanas pakalpojumu pirmsskolas izglītības iestādē vasaras periodā tiek veikta avansā līdz iepriekšējā mēneša 25. datumam, savukārt, ja norēķini netiek veikti vai tiek veikti tikai daļēji, vieta pirmsskolas iestādē nākamajā mēnesī netiek piešķirta.

Pašvaldība norāda, ka 2022.gada vasaras sezonai ir veiktas izmaiņas saistošajos noteikumos "Par kārtību, kādā Salaspils novada pašvaldība īsteno pirmsskolas izglītības nodrošināšanas funkciju", atceļot prasību par avansa maksājuma veikšanu pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādei par bērna apmeklējumu vasaras periodā. Noteikts, ka vecākiem maksājumi jāveic vispārējā kārtībā.

Šīs izmaiņas ieviestas tikai vasaras periodam šajā gadā, un tas ir pagaidu regulējums atsevišķai saistošo noteikumu normai. Šīs pagaidu izmaiņas veiktas saistībā ar Covid-19 situāciju un ierobežojumiem, kas būtiski ietekmējis ne tikai visu Latvijas tautsaimniecību, bet arī katras pašvaldības iedzīvotāju sociāli ekonomisko stāvokli. 

Lai gan ārkārtējā situācija valstī bija līdz 28.februārim, tas nebūt nenozīmē, ka šim termiņam beidzoties, ekonomiskā situācija uzreiz uzlabojas un iedzīvotāju ierastā dzīves kārtība un labklājība atgriežas iepriekšējā līmenī. Kā norāda pašvaldība, Covid-19 izplatība joprojām rada pietiekami neskaidru turpmāko situāciju, kas bērnu vecākus apgrūtina, plānojot vai un cik ilgi bērnus pieteikt pirmsskolas izglītības iestāžu apmeklējumam vasaras periodā.

Pašvaldība arī atgādina, ka Salaspils bērnudārzi vasarā strādās saīsināto darba laiku, proti, no plkst.8 līdz 18.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.