Menu
 

No 1.maija Siguldas pilsētā, kā arī Allažu, Mores un Siguldas pagastā būs jauni ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifi

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija (SPRK) apstiprinājusi jaunus SIA “Saltavots” ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifus. No 1.maija Siguldas pilsētā, kā arī Allažu, Mores un Siguldas pagastā ūdensapgādes pakalpojumu tarifs būs 1,14 eiro par kubikmetru, bet kanalizācijas pakalpojumu tarifs – 1,49 eiro par kubikmetru.

Salīdzinot ar šobrīd spēkā esošajiem tarifiem no 2019.gada 1.oktobra, ūdensapgādes pakalpojumu tarifu plānots palielināt par 0,09 eiro, bet kanalizācijas pakalpojumu tarifu – par 0,11 eiro.

Kā skaidro SPRK, ūdenssaimniecības pakalpojumu sniegšanas izmaksas ietekmējis elektroenerģijas cenu pieaugums. Tarifa aprēķinos izmainīta tikai viena komponente – elektroenerģijas izmaksas. Uzņēmumam elektroenerģijas izmaksas, salīdzinot ar spēkā esošajos tarifos iekļautajām, pieaugušas par 64%.

SIA “Saltavots” tarifu projektu SPRK apstiprināšanai iesniedza 8.februārī. Tarifa izvērtēšanas laikā SPRK lūdza papildu informāciju, ko arī uzņēmums sniedza. Līdz ar papildinformāciju tika iesniegts arī precizēts tarifu projekts un pamatojošie dokumenti. Kā rezultātā ūdensapgādes pakalpojumu tarifs tika palielināts par 0,03 eiro un kanalizācijas pakalpojumu tarifs par 0,03 eiro, salīdzinot ar SPRK vērtēšanai sākotnēji iesniegto.

SPRK secināja, ka jaunie tarifi ir pamatoti un aprēķināti tādā apmērā, lai segtu SIA “Saltavots” ūdenssaimniecības pakalpojumu izmaksas.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.