Menu
 

Akcijā "Apceļosim Latvijas pilis un muižas 2022" piedalīsies 60 dalībnieki

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Šogad 10.reizi notiks akcija “Apceļo Latvijas pilis un muižas 2022”. Akciju sadarbībā ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru (LIAA) organizē Latvijas Piļu un muižu asociācija. Akcija norisinās no 1.maija līdz 30.septembrim.

“Latvija var būt lepna ar savām pilīm un muižām, kuras ar savu piedāvājumu spēj padarīt krāšņāku katra ceļotāja pieredzi. Tā ir iespēja izbaudīt skaisto arhitektūru un uzzināt daudz jauna par Latvijas kultūrvēsturisko mantojumu, kā arī izbaudīt Latvijas autentisko pavārmākslu. Būsim gandarīti, ja piļu un muižu apmeklējumi daudziem no mums kļūs par piedzīvojumu visas vasaras garumā,” izteikusies LIAA Tūrisma departamenta direktore Inese Šīrava.

Kopumā akcijā piedalās 60 pilis un muižas, no kurām daudzās pēdējā laikā ir notikušas lielas pārmaiņas — īpašnieku maiņa, konservācija, renovācija un citas vērienīgas pārvērtības. To vidū ir pilis Dobelē, Cesvainē, Alūksnē, Jaunaucē, Krustpilī, Lielstraupē, Padurē, Siguldā un Stāmerienā. Ir arī jaunpienācēji – Jaunlādes muiža, Dobeles pils, Lielbornes muiža, Rundāles pils, Tiņģeres muiža, kā arī Vārkavas muižas pils un Vecmēmeles muiža.

Šogad Latvijas Piļu un muižu asociācija gatavo plašu izklaides programmu, lai ceļotāji ne tikai ierastos pilī vai muižā, bet arī rūpīgi iepazītos ar to, atminētu mīklu, atrastu slēptuvi un izpildītu uzdevumu, kas ļaus labāk iepazīt vietu, kur viņi ir nonākuši. Piemēram, Mālpils muiža Māmiņdienā 8.maijā ceļotājiem piedāvās bez maksas foto orientēšanās spēli. Vairākas pilis un muižas piedalīsies arī Muzeju nakts pasākumos 14. maijā.

Latvijas Piļu un muižu asociācija skaidro, ka, piedaloties aktivitātēs, apmeklētāji saņem atzīmi kontrollapā par vietas apmeklējumu. Kontrollapu var lejupielādēt “www.pilis.lv”, “www.latvia.travel” vai saņemt jau izdrukātā veidā jebkurā akcijas vietā.  Apmeklētājiem ir jāsakrāj vismaz 30 atzīmes un aizpildītā kontrollapa jāiesniedz jebkurā akcijas pilī, muižā vai elektroniski (skenējot, fotografējot) jānosūta uz epastu Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt. līdz 30.septembrim. Katrs apmeklētājs var iesūtīt tikai vienu reģistrācijas kontrollapu, lai piedalītos balvu un noslēguma pasākuma ielūgumu izlozē.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.