Menu
 

Cūkkopības uzņēmuma "Ulbroka" apgrozījums pērn sarucis par 7,4%

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Cūkkopības uzņēmums "Ulbroka" pagājušajā gadā strādāja ar 5,997 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 7,4% mazāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa saruka par 90,9% un bija 81 615 eiro, liecina informācija "Firmas.lv".

Uzņēmuma gada pārskata vadības ziņojumā peļņas samazinājums skaidrots ar graudaugu cenas pieaugumu Eiropas Savienībā, kā arī ar cūkgaļas cenas samazinājumu pērn.

Vadības ziņojumā teikts, ka 2021.gadā kompānija ganāmpulka atjaunošanai iegādājās vaislas dzīvniekus no Austrijas firmas "PIG Austria GmbH", kā arī vaislas kuiļu biomateriālus no Nīderlandes uzņēmuma "Hypor B.V.". Vienlaikus "Ulbroka" pērn paplašināja apstrādājamās lauksaimniecības zemes platības, iegādājoties divus zemes gabalus.

Komentējot Covid-19 ietekmi uz kompāniju, vadības ziņojumā pausta pārliecība, ka "Ulbroka" spēs pārvarēt krīzi, taču šobrīd aug vairāku izejvielu cenas, tādēļ kompānija izstrādā barības receptes ar alternatīvām izejvielām. Tāpat uzņēmums strādā pie papildu sanitārās un higiēnas normu ieviešanas uzņēmumā.

Vienlaikus kompānijas vadība pauž, ka turpmākā attīstība neparedz dzīvnieku skaita palielināšanu esošajās ēkās, bet uzmanība tiks vērsta uz ražošanas efektivitātes palielināšanu.

2020.gadā "Ulbroka" strādāja ar 6,477 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 3,2% mazāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa saruka par 26,3% un bija 893 300 eiro.

Kompānija "Ulbroka" reģistrēta 1992.gadā, un tās pamatkapitāls ir 1,707 miljoni eiro. Uzņēmuma darbības joma ir cūkgaļas un vaislas cūku ražošana, cūku kautuves darbība, cūkgaļas piegāde patērētājam, tirdzniecība ar lopbarību, kā arī elektroenerģijas un siltumenerģijas ražošana biogāzes stacijā. Kompānijas vienīgais īpašnieks ir Aivars Kokts.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.