Menu
 

Siguldas novada jaundzimušajiem pasniegtas goda medaļas

  • Autors:  LETA
Foto - Madara Židaua Foto - Madara Židaua

Pagājušā gada otrajā pusgadā Siguldas novadā piedzimušie bērni un viņu vecāki tikuši pie goda medaļas "Esmu dzimis Siguldas novadā 2021", pavēstīja Siguldas novada pašvaldībā.

Pērnā gada otrajā pusē Siguldas novadā piedzimis un deklarēts 191 mazulis, no tiem 93 meitenes un 98 zēni, bet divās ģimenēs piedzimuši dvīņu pāri.

Saskaņā ar Siguldas novada Dzimtsarakstu nodaļā pieejamiem datiem otrajā pusgadā pirmais bērniņš ienācis 62 ģimenēs, bet divās ģimenēs bērniņi ienākuši kā piektie un sestie brālīši vai māsiņas.

Populārākie vārdi Siguldas novadā otrajā pusgadā dzimušajiem bērniņiem ir Olivers, Kārlis, Amēlija, Nora, Gabriela un Estere, savukārt neparastākie vārdi - Amirans, Aidens, Darels, Hārvijs, Karamello, Freja, Leija, Mia, Naomi un Esme.

Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics (NA) stāstīja, ka goda medaļas tiek pasniegtas jau desmito gadu, un tās ir kā bērna piederības zīme, atgādinot, ka viņš dzimis un viņa saknes ir Siguldas novadā.

Plānots, ka nākamais pasākums, kurā tiks godināti 2022.gada pirmajā pusgadā dzimušie, būs 13.augustā. Pieteikšanās pasākumam un medaļas saņemšanai sāksies 1.jūlijā pašvaldības pakalpojumu portālā "e.sigulda.lv". Medaļas var saņemt ģimenes, kuras vismaz gadu deklarētas Siguldas novadā.

Kopumā 2021.gadā Siguldas novadā dzimuši un deklarēti 378 jaundzimušie. 2020.gadā pirms administratīvi teritoriālās reformas un vairāku novadu apvienošanas Siguldas novadā piedzima un tika deklarēti 242 jaundzimušie, bet 2019.gadā - 249 jaundzimušie.

Kopumā Siguldas novadā deklarēti vairāk nekā 32 400 iedzīvotāju. Pasākums, kurā katrs Siguldas novadā deklarētais jaundzimušais novadnieks no pašvaldības domes priekšsēdētāja saņem īpaši veidotu goda medaļu ar iegravētu novada ģerboni, mazuļa dzimšanas gadu un Siguldas Jaunās pils kontūru, norisinās kopš 2012.gada.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.