Menu
 

Protestētāji Londonā pieprasa valdībai aktīvāku rīcību dzīves dārdzības krīzē

  • Autors:  LETA/PA Media/DPA

Tūkstošiem protestētāju sestdien sapulcējušies Londonas centrā, pieprasot Lielbritānijas valdībai aktīvāku rīcību dzīves dārdzības krīzē.

Demonstrāciju organizē Arodbiedrību kongress (TUC), kas apvieno valsts lielākās arodbiedrības.

Protestētāju plakāti vēstīja "Izbeidziet degvielas nabadzību, siltiniet mājas", "Pārtrauciet karu, nevis labklājību", "Atbrīvojiet Asanžu", "Medmāsas, nevis kodolieročus". Pa skaļruņiem tika atskaņota mūzika, tai skaitā tādas dziesmas kā "9 To 5", "I Need A Dollar" un "Money, Money". Cilvēki dziedāja līdzi un dejoja.

"Man katru dienu klasē ir bērni, kas pēc tam dodas mājas, kur viņiem nav pietiekami daudz ēdamā," sacīja viena no protestētājām, kura strādā par skolotāju.

Cits demonstrācijas dalībnieks, kurš strādā labdarības organizācijā, norādīja, ka bieži saskaras ar cilvēkiem, kuriem jāizvēlas, vai paēst pašiem vai pabarot savus bērnus. Viņaprāt, valdība pietiekami neapzinās un neatzīst, cik slikti patiešām klājas un klāsies trūcīgiem cilvēkiem.

Viņš sacīja, ka sabiedrībā turpina pieaugt atšķirība starp ļoti bagātajiem un pārējie 99% cilvēku, kuriem vienkārši nepietiek iztikas līdzekļu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.