Menu
 

Dabas fonds rīko pļavas augu sēklu vākšanas meistarklasi Vakarbuļļu pļavās

  • Autors:  LETA
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

Latvijas Dabas fonds (LDF) aicina interesentus piedalīties pļavas augu sēklu vākšanas meistarklasē ceturtdien, 4.augustā, plkst.10 Vakarbuļļu pļavās Rīgā, informēja LDF komunikācijas pārstāve Dita Stalovska.

Meistarklasē pļavu ekspertes Rūta Sniedze-Kretalova un Līga Gavare pastāstīs par dabisko pļavu veidošanās gaitu, vērtību un izzušanas iemesliem, kā arī iepazīstinās ar pļavas augu sugām. Meistarklasē tiks sniegti padomi pļavas augu sugu atpazīšanai, sēklu ievākšanai, žāvēšanai un uzglabāšanai.

Dalība meistarklasē ir bez maksas un ar iepriekšēju pieteikšanos. Dalībnieku skaits ir ierobežots. Meistarklase tiek organizēta LDF projektā "GrassLIFE" un sniedz iespēju iepazīt unikālo un izzūdošo Latvijas dabas vērtību - dabiskās pļavas.

Pēdējā laikā Latvijā cilvēki arvien vairāk interesējas par to, kā varētu ierīkot dabiskās pļavas augu stūrīti arī savā pagalmā, dārzā vai zālājā. Tā kā dabisko pļavu augu sēklas komerciāli nav pieejamas, tad tās ir jāvāc pašiem. Un pašlaik ir īstais laiks to darīt.

Tikšanās vieta ir 30. un 36.autobusa pietura "Vakarbuļļi", kuras teritorijā iespējams arī novietot automašīnu bez maksas.

Pulcēšanās norisinās, sākot no plkst.9.30, savukārt došanās pļavā plānota plkst.10. Aptuvenais meistarklases ilgums ir četras līdz sešas stundas. Pasākumā tiks nodrošināta ēdināšana, taču dalībniekiem ir jāparūpējas par pietiekamām ūdens rezervēm.

Pasākums notiks brīvā dabā, līdz ar to ir nepieciešams ģērbt laikapstākļiem atbilstošus apavus un apģērbu. Tā kā plānota pārvietošanās pa pļavu un garu zāli, aicinām lietot pretērču līdzekļus. Meistarklase būs nepiemērota maziem bērniem.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.