Menu
 

Stopiņu pagasta kokapstrādes uzņēmums investējis 2,2 miljonus eiro metālapstrādes virziena attīstībā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - kronus.eu Foto - kronus.eu

Pasaules metālapstrādes tirgus Krievijas iebrukuma Ukrainā un sankciju dēļ pēdējos mēnešos piedzīvo būtiskas svārstības un izejvielu deficītu. Kokapstrādes uzņēmums “Kronus” Ropažu novada Stopiņu pagastā, reaģējot uz krīzi saistītajā nozarē, nolēmis operatīvi mainīt metāla produkcijas iepirkuma modeli un izveidot jaunu metālapstrādes ražotni savā paspārnē. Jauna virziena izveidē līdz 2022. gada beigām tiks investēti 2,2 miljoni eiro un radītas 25 jaunas darbavietas.

Uzņēmumā norāda, ka pirms kara Ukrainā lielākais apjoms no visa Latvijā patērētā metāla tika iepirkts tieši no Krievijas, Ukrainas un Baltkrievijas. Karš un ar to saistītās sankcijas izraisīja ievērojamas problēmas daudziem vietējiem nozares uzņēmumiem. Izejvielu deficīts un sadārdzinājums, būtiskās izmaiņas piegāžu loģistikā, kā arī energoresursu cenu kāpums – tie ir tikai daži no izaicinājumiem, ar ko saskaras nozare.

“Kaut arī pamatmateriāls mūsu produkcijai ir koks, ražošanā izmantojam arī metālu. Lai pārvarētu šo krīzi un kļūtu neatkarīgāki no piegādātājiem, pieņēmām lēmumu pašu spēkiem attīstīt metālapstrādes virzienu. Jaunās ražotnes izveidei no franču un itāļu piegādātājiem iepirksim mūsdienīgas iekārtas un aprīkosim ražošanas telpas. Tāpat jau ir pasūtīta tehnika metāla ruļļu griešanai lentēs,” izteicies SIA “Kronus” izpilddirektors Andrejs Dikins.

“Rēķināmies, ka 2023. gadā pārstrādāsim 47 tūkstošus tonnas metāla. Nodrošināsim ar metāla produkciju un lentēm mūsu ražošanu – palešu apmaļu piederumu izgatavošanai, kā arī sniegsim augstvērtīgus metāla griešanas pakalpojumus citiem uzņēmumiem Baltijas valstīs. Pārvarot šodienas metālapstrādes sektora krīzi, kļūsim daudz stiprāki un neatkarīgāki, kā arī pozitīvi ietekmēsim Latvijas tirgus rādītājus.”

Uzņēmuma dati liecina, ka SIA “Kronus” ir 1995.gadā radīts kokapstrādes uzņēmums, kas specializējas koka iepakojuma – palešu un palešu apmaļu, DIY, dārzkopības produktu un koka dārzu māju ražošanā. Uzņēmuma produkti tiek eksportēti uz vairāk nekā 53 pasaules valstīm. Galvenie eksporta tirgi ir Vācija, Zviedrija un Āzijas valstis. Uzņēmuma apgrozījums 2021. gadā bija 87 752 342 eiro.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.