Menu
 

Vecāku līdzmaksājums par ēdināšanu Saulkrastu novada bērnudārzos būs 2,50 eiro dienā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Vecāku līdzmaksājums par bērnu ēdināšanu Saulkrastu novada bērnudārzos būs 2,50 eiro par vienu dienu – tā ceturtdien Saulkrastu novada domes ārkārtas sēdē lēmuši deputāti. Pārējo izmaksu daļu par ēdināšanas pakalpojumiem, kas katrā iestādē mazliet atšķiras, segs pašvaldība.

Kā skaidro novada pašvaldībā, ņemot vērā būtisko cenu pieaugumu pārtikas produktiem, pašvaldībā bija nepieciešams pieņemt lēmumu par pašvaldības līdzfinansējumu Saulkrastu novada pirmskolas izglītības iestāžu izglītojamiem attiecībā uz ēdināšanu. Pēc aprēķiniem šobrīd PII “Bitīte” ēdināšanas izmaksas par brokastīm, pusdienām un launagu ir 4,37 eiro dienā par bērnu, savukārt PII “Rūķītis” – 3,5 eiro.

Līdz šim Saulkrastu novadā bija noteikts līdzfinansējums 1 eiro apmērā, ko pašvaldība finansēja katram bērnam, savukārt pārējo izmaksu daļu sedza vecāki. Tā kā faktiskās izmaksas abos bērnudārzos atšķiras, lai nodrošinātu vienlīdzīgu attieksmi pret bērnudārzu audzēkņiem un viņu vecākiem, domē nolemts turpmāk kā nemainīgu noteikt vecāku daļu – 2,5 eiro, savukārt pārējās ēdināšanas izmaksas abos bērnudārzos segs pašvaldība.

Lēmums attiecas uz bērnudārzu mazākajām grupām, kurās mācās bērniņi, kuri nav obligātajā apmācības vecumā, proti, 1,5-4 gadus veciem bērniem. Bērnudārzu vecākajās grupās, kurās mācās 5-6 gadīgie bērni un kuriem tiek nodrošināta obligātā apmācība, kā arī visu vispārizglītojošo skolu audzēkņiem ēdināšanas izmaksas arī turpmāk segs pašvaldība, kā to paredz saistošie noteikumi par materiālajiem pabalstiem.

Lēmums stājas spēkā 1. septembrī.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.