Menu
 

Septembrī atklās rudens izstāžu ciklu Jūrmalas muzejā

  • Autors:  LETA
Foto - Artis Veigurs Foto - Artis Veigurs

Sestdien, 3.septembrī, Jūrmalas muzejā tiks atklātas divas jaunas izstādes, informēja Jūrmalas muzeja sabiedrisko attiecību speciāliste Diāna Josta.

Otrā stāva zālēs satiekas divu dažādu paaudžu gleznotāji - studente Anete Kalniņa un viņas profesors Juris Jurjāns izstādē "Trīs gaisma". Savukārt Kamīnzālē iekārtota tekstilmākslinieces Siljas Pogules taftinga tekstilgleznu izstāde "Modulāro saldumu kolekcija".

"Mākslinieku Anetes Kalniņas un Jura Jurjāna glezniecības ekspozīcijas ir vērtīgs atklājums pat labiem viņu radošā darba un Latvijas mākslas pazinējiem vairāku iemeslu dēļ, kurus katrs skatītājs var izvēlēties atbilstoši savām zināšanām un izpratnei," par izstādi "Trīs gaisma" saka mākslas zinātniece Ingrīda Burāne.

Izstāde ir divu atšķirīgu mākslinieku darbu satikšanās - saskarsmes, sarunas iespējamība, savukārt skatītāju ziņā ir sadzirdēt, saprast, uztvert glezniecības dialoga jaunatklāsmes, norāda Burāne.

Par Pogules tekstildarbu izstādi "Modulāro saldumu kolekcija" mākslas zinātniece Inga Šteimane stāsta, ka māksliniece apzināti saldumu izcēlusi no garšu un sajūtu pasaules, nolikusi uzmanības centrā un apcerējusi kā vairāk vai mazāk uzstājīgu vēlmi.

Saldums izcelts arī no valodas pasaules emocionālai vai kritiskai aplūkošanai - apēst kaut ko saldu, dzīvot "saldi", saldi aizmigt un sapņot vai gremdēties saldās atmiņās. No dzīves plūduma un ikdienas lietojuma savrupinātais saldums ir koncentrēts, savā ziņā pārspīlēts un norāda, ka Pogule saldumu uzlūko konceptuāli. 

Saldums esot atslēga, stāsts un noskaņas vadmotīvs izstādei.

"Modulārā saldumu kolekcija" ir dekoratīvas tekstilgleznas, kuras var savietot kā moduļus lielākā formā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.