Menu
 

Septembra otrajā nedēļā notiks "Mārupes novada Uzņēmēju dienas 2022"

  • Autors:  Apriņķis.lv
Ilustrācija - Mārupes novada pašvaldība Ilustrācija - Mārupes novada pašvaldība

No 5.līdz 10.septembrim Mārupes novadā notiks tradicionālās “Mārupes novada Uzņēmēju dienas”. Pasākums notiek jau sesto gadu, tās tiek organizētas, lai atbalstītu vietējos uzņēmējus un veicinātu uzņēmējdarbības nozares attīstību novadā, pavēstīja novada pašvaldībā.

Nedēļas garumā uzņēmēji varēs gūt jaunas zināšanas un iedvesmu vairākos tematiskos semināros, piedalīties diskusijā ar pašvaldības vadību un speciālistiem, kā arī izglītot novada jauno paaudzi par uzņēmējdarbības jomu. Pasākumā tiks pasniegta “Mārupes novada uzņēmēju gada balva 2022” septiņās dažādās kategorijās.

Ikviens novada iedzīvotājs aicināts apmeklēt Mārupes novada mājražotāju stendu  27. starptautiskajā pārtikas industrijas izstādē “Riga Food 2022” izstāžu hallē Ķīpsalā.  Pirmo reizi “Uzņēmēju dienās” notiks arī biedrības “Mārupes Uzņēmēji” iniciētais “Mārupes Uzņēmēju festivāls”, kas simboliski noslēgs arī novada uzņēmēju sadarbības organizācijas 10. darbības jubilejas gadu.

Programma:

5.septembrī plkst. 10.00 atklāšana – “Brokastis ar pašvaldības iestāžu pārstāvjiem”
“Uzņēmēju dienas” tiks atklātas ar neformālām brokastīm Mārupes Kultūras namā, kurās jebkurš novada uzņēmējs ir aicināts tikties ar novada pašvaldības pārstāvjiem. Šeit būs iespēja gan uzzināt par novada aktualitātēm un plāniem uzņēmējdarbības atbalstam, gan pārrunāt tālākās pašvaldības un uzņēmēju nākotnes sadarbības iespējas.

6.septembrī plkst.12.00-15.00 “Pilotu akadēmijas” seminārs jauniešiem
Seminārs ar karjeras ievirzi tiek piedāvāts 50 Mārupes novada pamatskolu un vidusskolu skolēniem. Semināra mērķis ir iepazīstināt jauniešus par studiju iespējām “Pilotu akadēmijā”. Jaunieši noklausīsies informatīvu semināru par akadēmiju, apskatīs telpas un pēc tam varēs izmēģināt lidojumu mazajā “Diamond 40/42” simulatorā, kā arī izspēlēt evakuāciju lidmašīnas salona maketā. Noslēgumā – “Pilotu akadēmijas” studentu pieredzes stāsti.

6.septembrī plkst.13.00-16.00 seminārs uzņēmējiem par energoefektivitātes atbalsta rīkiem un saules enerģiju
Bezmaksas seminārs SIA “Vastint Latvia”, “Hercogs Garden” Malduguņu iela 2, Mārupē, paredzēts Mārupes novada uzņēmējiem. Lektori: Ekonomikas ministrijas parlamentārais sekretārs Andris Čuda, Ekonomikas ministrijas pārstāvis Gatis Silovs, AS “Sadales tīkls” pārstāvji.

7.septembrī uzņēmēji ar saviem stāstiem viesojas skolās
Mārupes novada uzņēmumu pārstāvji viesosies pašvaldības izglītības iestādēs – Mārupes pamatskolā, Jaunmārupes pamatskolā, Babītes vidusskolā, Mārupes Valsts ģimnāzijā, lai skolēniem stāstītu par dažādiem uzņēmējdarbības aspektiem un dalītos iedvesmas un pieredzes stāstos.

8.septembrī plkst.10.00 “Riga Food” izstāde – novada stenda atklāšana
Mārupes novada garšu veidos novada mājražotāji, kuru produkcija tiks izvietota kopējā Mārupes novada stendā Rīgas plānošanas reģiona teltī “BT1” izstāžu hallē Ķīpsalā.

8.septembrī plkst.13.00-15.00 seminārs ar Ievu Adamss par uzņēmuma tēla veidošanu digitālajā vidē un identitāti uzņēmējdarbībā
Bezmaksas seminārs paredzēts Mārupes novada uzņēmējiem. Norises vieta:Hampton by Hilton Riga Airport” (Priežkalni A, Mārupes novads).

9.septembrī plkst.10.00-18.00 izstāde “Riga Food”
Norises vieta: BT1” izstāžu halle (Ķīpsalas iela 8, Rīga)

9.septembrī plkst.19.00 Mārupes novada Uzņēmēju Gada balvas pasniegšanas ceremonija
“Mārupes novada Uzņēmēju dienās 2022” notiks ikgadējā “Mārupes novada uzņēmēju gada balva” pasniegšanas ceremonija Mārupes Kultūras namā. Šogad balvas septiņās nominācijās tiks pasniegtas Mārupes novada uzņēmumiem, mājražotājiem, amatniekiem un citiem novada pārstāvjiem par īpašu ieguldījumu novada attīstībā. Ieeja ar ielūgumiem.

10.septembrī plkst.10.00-18.00 izstāde “Riga Food”
Norises vieta: BT1” izstāžu halle (Ķīpsalas iela 8, Rīga)

10.septembrī plkst.11.00-18.00 Mārupes uzņēmēju festivāls

Pirmais “Mārupes uzņēmēju festivāls” iecerēts kā ārtelpu aktivitāšu kopums Mārupes pilsētas centrā, kura mērķis ir dienas garumā caur dažādām norisēm iepazīstināt un tuvināt novada iedzīvotājus Mārupes uzņēmējiem. Festivāla ietvaros  paredzētas vairākas “pieturas”:

- “Sarunu pietura” – skatuve pagalmā aiz pašvaldības ēkas, uz kuras dienas garumā notiks diskusijas, kas mīsies ar mākslinieku performancēm: 11.30 pirmā saruna: "Uzņēmējdarbības loma novada dzīvē – realitāte un nākotnes vīzija"; 12.15 otrā saruna: "Mūsdienīga un konkurētspēju veicinoša izglītības attīstība – ko varam darīt šeit un tagad";  14.00 trešā saruna: "Mūzika un māksla kā bizness - izaicinājumi un risinājumi"; 15.15 ceturtā saruna: "Sieviete – līdere biznesā";

- “Garšu pietura”, kurā dienas garumā festivāla apmeklētājiem tiks piedāvātas garšas baudas, kas radītas tieši šim pasākumam un kuras veidos iecienītāko Mārupes novada restorānu un kafejnīcu šefpavāri;

- “Uzņēmēju pietura”, kurā būs iespēja sastapt aktīvāko novada uzņēmējus un mājražotājus, kas savos stendos  stāstīs par savu uzņēmējdarbību, ieguvumiem un izaicinājumiem, kā arī piedāvās vakances darba meklētājiem, varēs iepazīties arī ar Mārupes Valsts Ģimnāzijas Skolēnu mācību uzņēmumu produkciju, kuras tapšanu vairāku gadu garumā atbalsta biedrība “Mārupes uzņēmēji”;

- “Darba biržas” pietura, kurā visiem darba meklētājiem vienuviet būs iespēja iepazīties ar vakancēm novada uzņēmumos. Pieturas devīze “Dzīvo novadā – strādā novadā”. Mārupes Kultūras nama apkārtnē tiks izvietoti Mārupes novada uzņēmumu stendi, kur uzņēmumu darbinieki pastāstīs interesentiem par aktuālajām vakancēm. Būs arī atsevišķa telts, kurā būs apkopoti vairāku darba devēju darba sludinājumi, un interesentiem būs iespēja iepazīties ar vakancēm arī tajos Mārupes novada uzņēmumos, kuri paši darba biržā nepiedalīsies;

- “Bērnības pietura” Konrādu skvērā, kur tiks nodarbināti un izklaidēti mazie mārupieši un ciemiņu bērni – sejiņu apzīmēšana, uzdevumi ar iespējām tikt pie balviņām.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.