Menu
 

"Auda" neļauj "Super Nova" / Salaspils futbolistiem pakāpties no pēdējās vietas virslīgas tabulā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto – Kristians Putniņš, FK “Auda” Foto – Kristians Putniņš, FK “Auda”

Latvijas futbola virslīgas 29.kārtas spēlē Ķekavas klubs “Auda” pārspēja sporta kluba “Super Nova”/Salaspils futbolistus, nostiprinājās piektajā pozīcijā un neļāva pretiniekiem pakāpties no pēdējās vietas turnīra tabulā.

Svētdienas spēle Jāņa Skredeļa stadionā Rīgā aizritēja ar lielu “Audas” pārsvaru, ko viņiem izdevās realizēt trīs reizes. Jau 5.minūtē rezultātu atklāja senegālietis Mors Gaje, otrā puslaika sākuma pēc centrējuma ar galvu precīzi sita bulgārs Georgijs Minčevs, 10 minūtes vēlāk individuālo izgājienu ar skaistu sitienu pabeidza Jegors Novikovs – 3:0. Vēl vairākas reizes “Super Nova” komandu glāba gan vārtsargs Zommers, gan vārtu konstrukcija.

FK “Auda” šī bija ceturtā uzvara pēc kārtas, kas ļauj nostiprināties turnīra tabulas piektajā vietā – 47 punkti 29 spēlēs. Priekšā esošajam futbola klubam “Liepāja” ir septiņi punkti vairāk, bet tuvākajiem sekotājiem FK “Tukums 2000”/”Telms” – par 17 punktiem mazāk. “Super Nova”/Salaspils ir 18 punkti un pēdējā desmitā pozīcija. Cīņā par palikšanu virslīgā tikpat punktu ir Jūrmalas “Spartakam” un trīs punkti vairāk – futbola klubam “Metta”. Šobrīd virslīgas turnīrā iestājies divu nedēļu pārtraukums izlašu spēļu dēļ.

Latvijas pirmās līgas spēlē svētdien Salaspilī miera līgumu 0:0 slēdza FK “Salaspils” un FK “Tukums 2000”/TSS-2 komandas. Savukārt Upesciemā futbola skola “Alberts” ar 2:0 pārspēja “Rēzekni” un nostiprinājās piektajā vietā tabulā (31 p.). Astotajā vietā ir AFA “Olaine” futbolisti (19 p.) un desmitajā FK “Salaspils” (17 p.).

Latvijas otrās līgas turnīrā līdz ar uzvaru 2:1 Jaunmārupē pār futbola klubu “Beitar” vietu Rietumu grupas labāko četriniekā un līdz ar to ceļazīmi uz otrā posma A grupu nopelnīja Mārupes sporta centra futbolisti. Ielaistos vārtus pirmajā puslaikā mārupieši atspēlēja 54.minūtē, kad precīzi sita Rainers Vīksna, bet uzvaras vārtus piecas minūtes pirms beigām guva Pjērs Okende.

14 spēlēs Mārupes futbolisti savāca 20 punktus, ieņema ceturto vietu un Rietumu grupas noslēguma tabulā par trim punktiem apsteidza Babītes sporta klubu, kas turpinās cīņu par palikšanu Latvijas otrajā līgā B grupas turnīrā (par 9.-16.vietu).

Vietu A grupā, kurā divus apļu turnīrā otrajā posmā sacentīsies astoņas labākās komandas, jau pirms laba laika bija nodrošinājuši Austrumu grupas uzvarētāji FK “Auda/Ķekava” futbolisti. Sestdien pēdējā spēlē savās mājās viņi nospēlēja 1:1 ar “Staiceles bebriem”. Neizšķirtu piecas minūtes pirms beigām mājiniekiem panāca Edgars Brics. 14 mačos ķekavieši izcīnīja 11 uzvaras un piedzīvoja tikai vienu zaudējumu (35 punkti).

Ne tik spoži klājas FK “Auda” dāmu komandai, kas sestdien Ķekavā piedzīvoja zaudējumu 0:2 konkurentēm cīņā par piekto vietu Sieviešu līgā – futbola kluba “Iecava” spēlētājām. Tabulā ķekavietes (12 p.) apsteidz iecavietes vairs tikai par vienu punktu, turklāt sāncensēm ir viena spēle rezervē.

Slikta ziņa arī FK “Olaine” futbolistēm, kuras pēc SK “Super Nova”/RTU komandas uzvaras noslīdējušas uz ceturto vietu un cīņā par bronzas medaļām no pretiniecēm atpaliek par vienu punktu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.