Menu
 

Saulkrastu vēlēšanu komisija lielo vēlētāju aktivitāti novadā skaidro ar tūristiem un vasarnīcu īpašniekiem

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Saulkrastu novadā ir lielākā vēlētāju aktivitāte Latvijā, kas varētu būt skaidrojams ar tūristiem un vasarnīcu īpašniekiem, aģentūrai LETA pastāstīja Saulkrastu vēlēšanu komisijas sekretāre Ilze Rupeika-Odiņa.

Viņa teica, ka Saulkrastos ierasti vēlēšanās ir ja ne pati augstākā, tad viena no augstākajām iedzīvotāju aktivitātēm Latvijā. "Tas gan jau saistīts ar to, ka te ir vasarnīcas, kā arī Saulkrasti ir populārs galamērķis," teica Rupeika-Odiņa, piebilstot, ka šogad aktivitāte esot īpaši augsta. 

Saulkrastu vēlēšanu iecirkņa sekretāre pastāstīja, ka lielākajos novada vēlēšanu iecirkņos, kas ir novada domē un Zvejniekciemā, rinda esot visu laiku kopš iecirkņa atvēršanas plkst.7. Rupeika-Odiņa rindas skaidroja gan ar to, ka ir vairāk vēlētāju, bet darbinieku skaits iecirknī nav palielinājies, gan ar to, ka atsevišķos brīžos bijušas kādas aizķeršanās ar elektronisko tiešsaistes vēlētāju reģistru. 

Rupeika-Odiņa arī piebilda, ka šogad vēlētāji balsi nodot glabāšanā pirms vēlēšanu dienas varēja tikai vienā vēlēšanu iecirknī Saulkrastu novadā, tāpēc "uzlikta lielāka slodze galvenajai vēlēšanu dienai". 

Viņa arī pastāstīja, ka šogad Saulkrastu novadā ir rekordaugsts cilvēku skaits, ka pieteikuši balsošanu dzīvesvietā. "Kā no rīta izbrauca, vēl nav pabeiguši apbraukāt. Nezinām, vai paspēs visus apbraukāt," teica Rupeika-Odiņa, piebilstot, ka gan jau paspēs, bet nekad iepriekš vēlētāju apbraukāšana dzīvesvietā nav ieilgusi tik vēlu kā šoreiz.

Rupeika-Odiņa arī teica, ka, iespējams, tas skaidrojams ar to, ka cilvēkiem balsošana dzīvesvietā ir kļuvusi ierastāka.

Informācija Centrālās vēlēšanu komisijas mājaslapā liecina, ka Saulkrastu novadā līdz plkst.16 kopumā nobalsojuši 56,5%  balsstiesīgo iedzīvotāju. Salīdzinoši Latvijā kopumā šajā laikā nobalsojuši 42,28% balsstiesīgo.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.