Menu
 

Sāks Carnikavas stadiona rekonstrukciju

  • Autors:  Apriņķis.lv
Ilustrācija - adazi.lv Ilustrācija - adazi.lv

Saskaņā ar būvnieka sniegto informāciju, nākamnedēļ plānots uzsākt ilgi gaidīto Carnikavas stadiona rekonstrukciju. Tās kopējās izmaksas ir 1 734 703,19 eiro. Darbus, ko veic SIA “Buildimpeks”, plānots noslēgt līdz 2023. gada rudenim.

Kā liecina Ādažu novada pašvaldības informācija, oktobrī plānoti demontāžas darbi, kam sekos ūdensapgādes, kanalizācijas, elektroapgādes un apgaismojuma, kā arī elektronisko sakaru sistēmu izbūve. Darbu laikā stadiona teritorija ir slēgta, taču interesenti varēs turpināt izmantot gan basketbola laukumu (ziemas sezonā – hokeja laukumu), gan trenažieru zāli, kas savu darbību nepārtrauks.

Projekta ietvaros plānots ieklāt sešus celiņus ar sintētisko segumu, nodrošinot kvalitatīvas treniņu iespējas ne tikai vieglatlētiem, bet arī citu sporta veidu pārstāvjiem. Rekonstrukcijas laikā tiks uzstādītas moduļu tipa ģērbtuves un noliktavu telpas, tiks izbūvēti apgaismojuma stabi par visu apli un arī četri lielie prožektoru stabi, kas nodrošinās apgaismojumu diennakts tumšajā laikā.

Stadiona finiša taisnē tiks uzstādītas pārvietojamās tribīnes, kā arī vienā no stadiona ielokiem tiks izveidots basketbola laukums uz gumijotā seguma.

Stadiona skrejceliņu sintētiskais segums būs zils ierastās sarkanās krāsas vietā. Latvijā šāda prakse nav izplatīta, tādējādi renovētais Carnikavas stadions būs Latvijā pirmais Latvijā ar zilu segumu. Pasaulē zilais segums jau sen tiek izmantots stadionu būvē un renovācijā, tai skaitā Berlīnes olimpiskajā stadionā, norāda pašvaldībā.

Stadiona rekonstrukcijas mērķi un uzdevumi ir veicināt veselīgu dzīvesveidu drošā vidē, sakārtotu vidi izglītības kvartālā, veicināt sporta grupu rezultātu izaugsmi, kā arī nodrošināt daudzfunkcionālu telpu ikvienai iedzīvotāju grupai.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.