Menu
 

"Auda" un "Super Nova" punktu krājumu nepapildina (papildināta)

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Kristians Putniņš, FK "Auda" Foto - Kristians Putniņš, FK "Auda"

Zaudējumus Latvijas futbola virslīgas 32.kārtas spēlēs nedēļas nogalē piedzīvoja gan Ķekavas klubs “Auda”, gan sporta kluba “Super Nova”/Salaspils komanda. Latvijas pirmajā līgā pie uzvarām tika Olaines un Salaspils klubi.

FK “Auda” izbraukumā pret čempionāta līderiem “Valmiera FC” futbolistiem izvirzījās vadībā 11.minūtē, kad 11 metru soda sitienu realizēja Georgijs Minčevs. Taču jau septiņas minūtes vēlāk turnīra rezultatīvākais spēlētājs Raimonds Krollis panāca izlīdzinājumu, bet otrā puslaika sākumā iesita arī uzvaras vārtus – 2:1.

Ļoti svarīgā spēlē par palikšanu virslīgā SK “Super Nova”/Salaspils futbolisti svētdien divu pastarīšu duelī savās mājās uzņēma Jūrmalas “Spartaku”. Uz viesu precīzo raidījumu 15.minūtē mājinieki atbildēja 18 minūtes vēlāk ar teicamu ukraiņu leģionāra Jevheņija Terzi brīvsitienu no teju 30 metriem vārtu augšējā stūrī. Taču jau brīdi vēlāk spartakieši atkal izvirzījās vadībā un, lai arī Salaspils komandai pēc pārtraukuma bija vairākas labas iespējas vēlreiz panākt izlīdzinājumu, mača izskaņā iesita vēl arī trešos vārtus – 1:3.

Jāpiezīmē, ka cīņu abas komandas beidza desmit vīru sastāvā, turklāt “Super Nova”/Salaspils galvenā trenera dēls Ņikita Koliņko sarkano kartīti pamanījās nopelnīt četru minūšu laikā.

Virslīgas turnīra tabulā FK “Auda” saglabā stabilu piekto pozīciju (48 punkti) 15 punktus aiz vienu vietu augstāk esošā futbola kluba “Liepāja” un 12 punktus priekšā sestajā vietā esošajam FK “Tukums 2000”/”Telms”. Salaspils futbolistiem ir 18 punkti un pēdējā desmitā vieta trīs punktus aiz FK “Metta” un FK “Spartaks”. Līdz turnīra beigām atlikušas  četras kārtas.

Latvijas pirmās jeb Nākotnes līgas turnīrā lielisku uzvaru viesos pret Rēzeknes komandu izcīnīja Apvienotās futbola akadēmijas “Olaine” vienība. Pēc pirmā puslaika olainieši bezcerīgi zaudēja 0:3, taču pēc pārtraukuma vispirms Ričards Kauliņš atguva divus vārtus, divas minūtes pirms pamatlaika beigām Niks Edžus Bērziņš izlīdzināja rezultātu, bet kompensācijas laikā arī iesita uzvaras vārtus – 4:3.

Vārtu guvumiem bagāta bija arī “RFS-2” un FK “Salaspils” spēle. Jau pirmajās 11 minūtēs salaspilieši panāca 2:0, pateicoties Edgara Pavļenko un Diņa Čaikas goliem. Vēl pirmajā puslaikā rīdzinieki vienus vārtus atspēlēja, otrā puslaika vidū Pavļenko atjaunoja divu vārtu pārsvaru, bet pašās beigās RFS dublieri iesita otros vārtus – 3:2 FK “Salaspils” labā.

Turnīra tabulā AFA “Olaine” ar 22 punktiem 21 spēlē ieņem astoto vietu, bet FK “Salaspils” ir vienu pozīciju zemāk (22 p. 22 sp.). Jau ziņots, ka pirmās līgas čempionu titulu un ceļazīmi uz virslīgu izcīnījusi futbola skolas “Jelgava” komanda.

Svarīgus punktus cīņā par uzvaru Latvijas otrajā līgā svētdien zaudēja futbola klubs “Ķekava/Auda”, kas mačā pēdējā pusstundā ielaida divus vārtus un A grupas spēlē viesos ar 0:2 piekāpās JFK “Ventspils” futbolistiem. Savukārt Mārupes sporta centra komanda, pateicoties Pjēra Okendes “hettrikam”, ar 3:1 pieveica futbola klubu “Kalupe”.

Turnīra tabulā FK “Ķekava/Auda” pēc 10 kārtām ir 20 punkti un trešā vieta – par trim punktiem mazāk nekā līderiem FK “Beitar” un par punktu mazāk nekā ventspilniekiem. Mārupieši ar 12 punktiem ieņem piekto vietu.

B grupā Babītes sporta kluba futbolisti izbraukumā pret FK “Limbaži” izvirzījās vadībā pēc Kristapa Šēpera precīzā sitiena jau pirmajā minūtē, taču beigās piedzīvoja zaudējumu 1:2. Babītes komanda tabulā ieņem piekto vietu (otrajā līgā kopā – trīspadsmito 16 klubu konkurencē).

(papildināta ar pēdējām trim rindkopām)

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.