Logo
Drukāt šo lapu

Babītes pagastā izcēlies ugunsgrēks dzīvojamā mājā, evakuējušies desmit cilvēki

Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) pagājušās nedēļas otrajā pusē no Pierīgas novadiem un Jūrmalas saņēmis desmit izsaukumus.

Svētdien plkst. 17.45 ugunsdzēsēji steidzās uz Mārupes novada Babītes pagastu, kur piecstāvu dzīvojamās mājas pirmā stāva dzīvoklī dega sadzīves mantas divu kvadrātmetru platībā. Pirms VUGD darbinieku ierašanās no ēkas bija evakuējušies desmit cilvēki. Plkst.18.14 ugunsgrēks tika likvidēts.

Naktī uz svētdienu saņemts izsaukums uz Olaines pagasta Medemciemu, kur dega pirts 36 m2 platībā. Ugunsgrēks likvidēts divarpus stundu laikā.

Jau ziņots, ka ceturtdien plkst. 7.11 VUGD saņēma izsaukumu uz Ropažu novada Ropažu pagastu, kur ugunsgrēks bija izcēlies dzīvojamā mājā. Notikuma vietā konstatēts, ka deg divstāvu dzīvojamā māja pilnā 130 m2 platībā un tai ir iebrucis jumts. Plkst. 14.58 ugunsgrēks tika likvidēts.

Aizvadīto dienu laikā Pierīgā reģistrēti vēl vairāki nelieli ugunsgrēki. Zemgales ielā Olainē piecstāvu dzīvojamās mājas otrā stāva dzīvokļa elektrības skaitītājā gruzdēja vadi,  Kolkas ielā Jūrmalā atklātā teritorijā dega riepas (1,5 m2), Ķekavas novada Daugmales pagastā – meža zemsedze (6 m2), Rūdolfa Blaumaņa ielā Siguldā divstāvu dzīvojamās mājas apkures telpā – grīda, Siguldas ielā Vangažos piecstāvu dzīvojamās mājas pirmā stāva dzīvoklī – atkritumi. Degoši atkritumi apdzēsti arī Melderu ielā Jūrmalā un Ķekavas pagasta Bērzmintē.

Ceturtdien pēcpusdienā VUGD saņēma izsaukumu uz Rūpnīcu ielu Olainē, kur bija noticis ceļu satiksmes negadījums un zem kravas automašīnas atradās iespiests cilvēks. Glābēji atbrīvoja cilvēku, kuram NMPD mediķi konstatēja nāvi.

Kā iepriekš vēstīja Valsts policija automašīnas “MAN TGA” ar piekabi vadītājs uzbrauca velosipēdistam, kurš no gūtajām traumām notikuma vietā gāja bojā.

Visas tiesības aizsragātas © apriņķis.lv 2024