Menu
 

Ādažu bāzē godinās kritušo karavīru piemiņu

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Gatis Dieziņš, Aizsardzības ministrija Foto - Gatis Dieziņš, Aizsardzības ministrija

4.novembrī Ādažu bāzē notiks piemiņas pasākums, lai godinātu Latvijas karavīrus, kuri, pildot kaujas uzdevumus, ziedojuši savu dzīvību, informē Aizsardzības ministrijas (AM) Militāri publisko attiecību departamenta Preses nodaļas vadītāja vietniece Vita Briže.

Kritušo karavīru piemiņas pasākumu apmeklēs aizsardzības ministrs Artis Pabriks, Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Leonīds Kalniņš un Sauszemes spēku Mehanizētās brigādes komandieris pulkvedis Sandris Gaugers, vēsta AM pārstāve.

Jau tradicionāli pirms Lāčplēša dienas Ādažu bāzē tiek rīkots piemiņas brīdis starptautiskajās operācijās Afganistānā un Irākā kritušajiem karavīriem, kuram dots nosaukums "Karavīru nakts". Pasākums sāksies Ādažu bāzes kapelā ar svētbrīdi, pēc kura kritušo karavīru piederīgie, dienesta biedri, ar kuriem kopā dienējuši kritušie, un Ādažu bāzē izvietotie karavīri noliks svecītes pie pieminekļa kritušajiem biedriem.

Kopš Latvijas armijas atjaunošanas Latvijas karavīri ir piedalījušies daudzās starptautiskajās operācijās un kaujas uzdevumos, ziedojot savu dzīvību Latvijas drošības stiprināšanai. Ar saviem darbiem viņi ir pierādījuši, ka Latvijas armijas karavīri ir lojāli un pašaizliedzīgi augstāko vērtību aizstāvēšanā, atzīmē V.Briže.

Tāpat 4.novembrī Ādažu bāzē un tās apkārtnē notiks arī ikgadējais Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes skrējiens "Dzelzs vīri 2022", kura mērķis ir godināt kritušos karavīrus un veicināt veselīgu un aktīvu dzīvesveidu. Piedaloties skrējienā, karavīri ziedos naudu kritušo karavīru ģimenēm, tādējādi sniedzot materiālu atbalstu, atgādina AM pārstāve.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.