Menu
 

Turnīrā "Yonex Latvia Junior 2022" Siguldā dominē Igaunijas jaunie badmintonisti

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - facebook.com/yli.lv Foto - facebook.com/yli.lv

Igaunijas badmintona jaunais talants Tauri Kilks izcīnīja divas zelta medaļas Pasaules junioru reitinga badmintona turnīrā “Yonex Latvia Junior 2022”, kas no 11. līdz 13.novembrim notika Siguldas sporta centrā.

Vienspēļu turnīra finālā Tauri Kilks divos setos uzvarēja Indijas badmintonistu Madhuru Dingru, bet jauktajās dubultspēlēs triumfēja pārī ar Elizabeti Beriku. Kopumā Igaunijas jaunie sportisti Siguldā izcīnīja sešas medaļas, liecina Latvijas Badmintona federācijas informācija.

Dubultspēlēs junioriem, turnīrā nezaudējot nevienu setu, pārliecinoši uzvarēja Robins Hārpers un Harijs Veikfīlds Anglijas, dubultspēlēs juniorēm – zviedru pāris Elīna Ēlinga un Elīna Rīberga, bet vienspēlēs juniorēm Marija Korjagina no Ukrainas.

Latvijas badmintonisti vienīgo godalgu ieguva dubultspēlēs juniorēm, kur Anželika Nadtočija un Elza Zitāne no Rīgas uzvarēja vienu spēli, zaudēja pusfinālā un ieņēma dalītu trešo vietu (spēles par bronzu nenotika).

Pasaules reitinga badmintona turnīrs “Yonex Latvia Junior 2022” piedalījās 139 spēlētāji no Anglijas, Igaunijas, Indijas, Itālijas, Izraēlas, Lietuvas, Norvēģijas, Somijas, Ukrainas, Vācijas, Zviedrijas un Latvijas. Pasaules reitinga junioru (U19) turnīrs Latvijā notika pirmo reizi. Tas bija ieplānots jau 2021.gadā, taču nenotika Covid-19 ierobežojumu dēļ.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.