Logo
Drukāt šo lapu

Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisiju vadīs Linda Matisone, Sociālo un darba lietu komisiju – Inga Bērziņa

Foto - Ieva Ābele, Saeima Foto - Ieva Ābele, Saeima

Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisiju vadīs Linda Matisone (AS), trešdien nolēma komisijas locekļi. Par komisijas priekšsēdētājas biedru tika ievēlēts Kaspars Briškens (P), bet par sekretāru – Mārtiņš Felss (JV), vēsta Saeimas preses dienests.

Komisijā strādās arī deputāti Jānis Grasbergs (NA), Andris Kulbergs (AS), Kaspars Melnis (ZZS), Jānis Patmalnieks (JV), Viktorija Pleškāne (Stab.), Evika Siliņa (JV), Ainārs Šlesers (LPV) un Jānis Vitenbergs (NA). Komisijas sastāvs noteikts ar Saeimas 23.novembra ārkārtas sēdes lēmumu.

Tautsaimniecības komisija strādā ar uzņēmējdarbību, lauksaimniecību, vidi un reģionālo politiku saistītiem likumprojektiem. Komisijas pārziņā ir arī enerģētikas sektors, būvniecība, satiksme un transports, kā arī reģionālā ekonomiskā politika.

Savukārt Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas deputāti par komisijas priekšsēdētāju ievēlēja Ingu Bērziņu (JV). Par komisijas priekšsēdētājas biedru deputāti ievēlēja Andri Bērziņu (ZZS), savukārt par sekretāri – Ramona Petraviča (LPV).

Komisijā strādās arī deputāti Hosams Abu Meri (JV), Edmunds Cepurītis (P), Raivis Dzintars (NA), Līga Kozlovska (ZZS), Lauris Lizbovskis (AS), Nataļja Marčenko-Jodko (Stab.) un Zane Skujiņa-Rubene (JV) Komisiju sastāvs noteikts ar Saeimas 23.novembra ārkārtas sēdes lēmumu.

Sociālo un darba lietu komisijas dienas kārtībā ir tādi jautājumi kā darba tiesības, nodarbinātības situācija un bezdarbs, pensijas un pabalsti, ģimenes ārsti un slimnīcas, farmācija un sabiedrības veselība, sociālā palīdzība un sociālie pakalpojumi, situācija pansionātos un aprūpes centros, sociālā budžeta izlietojums. Tās pārziņā ir gan sociālās un veselības jomas likumprojekti, gan nozares ministriju un iestāžu darba pārraudzība.

Visas tiesības aizsragātas © apriņķis.lv 2024