Menu
 

Aptauja Ogrē. Vai Latvijas amatpersonām ir jābrauc uz Ukrainu? Apriņķis.lv

  • Autors:  Ritvars Raits, “Ogres Vēstis Visiem”
Foto - Ritvars Raits un Valsts prezidenta kanceleja Foto - Ritvars Raits un Valsts prezidenta kanceleja

Ja deputāti, ierēdņi un citas Latvijas amatpersonas personīgi dodas apmeklēt Ukrainu, vai tas palīdz labāk izprast situāciju? Vai valsts amatpersonām personīgi ir jāpiedalās palīdzības un morālā atbalsta sniegšanā?

Rasa no Rīgas

Es uzskatu, ka deputātiem un ierēdņiem pašiem uz Ukrainu nebūtu jābrauc. Tomēr, ja viņi brauktu, tad tam jānotiek tikai brīvprātīgi, jo tas tomēr ir dzīvībai bīstami. Esmu lepna par Latvijas, Baltijas un Eiropas attieksmi pret šo karu, bet neuzskatu, ka kādam vēl būtu jāriskē, lai to visu ārprātu redzētu uz vietas.

Aleksandrs no Ogres

Jā, es domāju, ka ir viņiem pašiem jābrauc uz Ukrainu, lai uzzinātu, kā tur viss notiek un kas saņem mūsu saziedotās mantas un pārtiku. Bet vispār šis jautājums, manuprāt, būtu jāuzdod pašām amatpersonām, lai pastāsta, ko viņi domā.

Alla no Harkivas

Domāju, ka jā. Vispār jau nav obligāti, lai tie braucēji būtu deputāti, var braukt jebkurš cilvēks, kas pēc tam par saviem iespaidiem pastāstītu Latvijā. Tomēr deputātiem varētu būt vairāk iespēju, piemēram, lai vieglāk šķērsotu robežu. Ja uz Ukrainu brauks Latvijas amatpersonas, tam pasākumam būs lielāka publicitāte.

Linda no Ogres

Uzskatu, ka tādā komandējumā var sūtīt pašvaldību darbiniekus, bet var braukt arī deputāti un ierēdņi. Aizbraucot uz vietas varēs redzēt reālo situāciju, kā arī izsekot, kur nokļūst mūsu sniegtā palīdzība. Tā viņi uzzinās, kā Ukrainā valsts amatpersonas tiek galā ar krīzes situācijām.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.