Menu
 

Jūrmalā gaidāma diskusija ar Krievijas emigrantiem – aktieri Smoļjaņinovu un žurnālistu Vasiļjevu

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

16.decembrī plkst.19.00 Morberga vasarnīcā Jūrmalā projekta “Filosofija uz ūdens” ietvaros notiks kārtējā tikšanās un diskusija ar populāro aktieri Artūru Smoļjaņinovu, kas bija spiests pamest Krieviju pēc 24.februāra notikumiem, un populāro žurnālistu, izdevēju Andreju Vasiļjevu. Diskusijas tēma ir “Teātris aizbrauca – klauni palika?”. Tā aizskars ļoti aktuālo mūsdienu emigrācijas tēmu, informē organizatori.

Pasākums turpina publisko dialogu ciklu “Filosofija uz ūdens”, kura sākums bija tikšanās ar populārajiem filosofiem, ietekmīgā Latvijas intelektuālā žurnāla “Rīgas Laiks” izdevējiem Arni Rītupu un Uldi Tīronu. Projekta ietvaros jau notika un publikas atsaucību izpelnījās tikšanās ar rakstnieku Dmitriju Gluhovski un senas kņazu dzimtas pēcteci Mihailu Goļicinu.

“Mēs atklājam mūsu filosofisko sarunu ziemas sezonu, bet, tā kā ūdens ir pārvērties ledū, mūsu klubs no restorāna “Laivas” peldošās terases uz laiku ir pārcēlies uz neogotiskās Morberga vasarnīcas omulīgajām telpām Dzintaros. Taču brīvās domas turpinās savu vētraino plūdumu, savukārt skatītāji, kā ierasts, varēs uzdot jautājumus, uz kuriem vēlas rast atbildes,” stāsta idejas autore un projekta producente Jekaterina Lanskaja (“Katufilm”). Tikšanās notiks divās daļās: vispirms dalībnieki brīvā dialogā runās par pieteikto tēmu, bet otrā daļa būs veltīta interaktīvai saziņai ar skatītājiem un atbildēm uz jautājumiem.

Kā atšķiras tie, kas aizbrauca, no tiem, kas palika? Kā uzvesties, lai nebūtu jāsajūt mokošs kauns? Kā krieviski runājošam māksliniekam atrast sevi ārvalstīs? Vai vispār pieklājas domāt par kultūru, ja līdzās risinās cietsirdīgs karš? “Es nevaru patlaban varonīgi uzvilkt baltu žaketi un no augšas noskatīties uz tiem, kas ir palikuši. Kādi gan jūs visi esat amorāli un gļēvulīgi! Es tā nedomāju. Taču ir viena lieta, kuru nespēju iedomāties: kāda ir sajūta, tur izejot uz skatuves un zinot, ka gan tu pats, gan skatītāji – visi melos viens otram. Jo mūs patlaban uztrauc kas cits, mēs esam pulcējušies ne jau tādēļ, lai dažādās talanta pakāpēs dietu un rādītu trikus. Bet te katrs var atbildēt tikai pats par sevi,” atzīst A.Smoļjaņinovs.

Skatītāji teātra un kino aktieri, režisoru un mūziķi A.Smoļjaņinovu iepazina ierindnieka Ļutija lomā vienā no visienesīgākajām pēcpadomju kara filmām “Devītā rota”. Kopumā viņš nospēlējis desmitiem spilgtu lomu teātrī un kinofilmās. Artūrs ir labdarības fonda “Uzdāvini dzīvi” pilnvarnieks. Ilgu laiku Smoļjaņinovam bija apolitiska pozīcija, taču pēc 24.februāra viņš vairs nespēja klusē. Tā rezultātā viņam nācās pamest valsti, skaidro organizatori.

Žurnālists un izdevējs Andrejs Vasiļjevs ir ilggadējs Krievijas “Kommersant” galvenais redaktors, bijušais programmas “Vremja” vadītājs, projektu “Pilsonis Dzejnieks” un “Cienīgais kungs” producents. Kā aktieris piedalījies filmās “Down House”, “Generation P” un “Nozagt Tarantīno”.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.