Menu
 

Čakša: Pedagogu atalgojuma paaugstināšanas grafiks tiks izstrādāts līdz 1.februārim

  • Autors:  LETA
Foto - Valsts kanceleja Foto - Valsts kanceleja

Pedagogu atalgojuma paaugstināšanas grafiks tiks izstrādāts līdz 1.februārim, tiekoties ar Latvijas izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrību (LIZDA), vēstīja izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša (JV).

29.decembrī Čakša uz pirmo tikšanos bija aicinājusi LIZDA pārstāvjus, lai pārrunātu nozarē aktuālos jautājumus un prioritāri veicamos darbus.

Pirmā pārrunātā tēma bija par nepieciešamību precizēt spēkā esošo izglītības finansēšanas modeli un ar to saistīto skolu tīkla sakārtošanu. 

Abas puses piekrita tam, ka izmaiņām jāstimulē vienādi augstu izglītības kvalitātes nodrošināšanu visā Latvijā un pedagogu atalgojuma palielināšanu. Tika pieņemts lēmums turpināt darbu šajā virzienā, tajā skaitā izskatot dažādus, arī Igaunijas un Lietuvas modeļu variantus, klašu komplektu modeli un citus.

Tikšanās laikā puses pārrunāja vēl vienu sarežģītu tēmu - mācību materiālu nepietiekamību, kuri nepieciešami skolotājiem lai nodrošinātu izglītības procesu saskaņā ar jauno izglītības standartu. Lai izvērtētu esošo situāciju un identificētu, kurās jomās nepieciešams steidzamākais risinājums un atbalsts, LIZDA veiks pedagogu aptauju.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.