Menu
 

Pirmās instances tiesa noraidījusi "Alfor" pieteikumu par aizliegumu organizēt azartspēles Ādažos

  • Autors:  LETA
Foto - twitter.com/Adazu_novads Foto - twitter.com/Adazu_novads

Administratīvā rajona tiesa noraidījusi SIA "Alfor" pieteikumu, atstājot spēkā Ādažu domes lēmumu aizliegt organizēt azartspēles Rīgas gatvē 47, informēja pašvaldība.

Ādažu dome 2007.gada 28.augustā pieņēma lēmumu atļaut SIA "Alfor" atvērt spēļu zāli un organizēt azartspēles Rīgas gatvē 47, bet pērn 23.februārī šo atļauju atcēla.

"Alfor" vērsās Administratīvajā rajona tiesā, kas noraidīja komersanta pieteikumu par Ādažu novada pašvaldības domes lēmuma atcelšanu. Tiesā aģentūrai LETA apstiprināja, ka tiesa pērn 30.decembrī noraidīja "Alfor" pieteikumu par pašvaldības 23.februāra lēmuma atcelšanu.

Spriedumu var pārsūdzēt Administratīvajā apgabaltiesā viena mēneša laikā.

Lēmumu par atļaujas atcelšanu pašvaldība pamatoja ar to, ka spēļu zāles darbība rada būtisku valsts un administratīvās teritorijas iedzīvotāju interešu aizskārumu, proti, uzņēmēja interese gūt peļņu no komercdarbības azartspēļu un izložu jomā nav samērīga ar novada iedzīvotāju kopējām interesēm, tostarp azartspēļu pakalpojums neiederas Ādažu centrā kā paaugstināta riska sabiedrisko nekārtību un atšķirīgu vērtību objekts.

Esošās spēļu zāles telpas atrodas zonā, kurā azartspēles aizskar vietējās sabiedrības intereses, jo ēkas tuvumā atrodas divi bērnu rotaļu laukumi un salīdzinoši netālu ir arī vairākas izglītības iestādes, kas var veicināt bērnu un jauniešu interesi par azartspēlēm. Turklāt Ādažu novada dzimtsarakstu nodaļa apkopojusi Iedzīvotāju reģistrā esošos datus un konstatējusi, ka spēļu zāles 500 metru areālā ir deklarētas 1762 personas.

Ādažu domes ieskatā atļaujas atcelšana ir samērīgs risinājums, lai mazinātu un turpmāk nepakļautu pašvaldības iedzīvotājus un sabiedrību kopumā azartspēļu atkarības riskam - pasargātu personas no pieejas spēļu zālēm un līdz ar to arī no potenciālas azartspēļu atkarības.

Pašvaldības veiktajā iedzīvotāju aptaujā 91% respondentu pauda uzskatu, ka spēļu zāle Ādažu novadā ir jāaizliedz.

Pašvaldības pieņemtais lēmums paredz, ka uzņēmumam izsniegtā atļauja atvērt spēļu zāli Rīgas gatvē 47, zaudē spēku pēc pieciem gadiem, skaitot no lēmuma spēkā stāšanās dienas.

Tiesas ieskatā piecu gadu termiņš esot pietiekami ilgs laiks, lai pārstrukturētu savu saimniecisko darbību un pēc iespējas mazinātu potenciālos zaudējumus, ko radīs saimnieciskās darbības ierobežošana attiecīgajā teritorijā, informē pašvaldība.

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.