Menu
 

Bijušais ministrs Pabriks izveidojis drošības jautājumu pētniecības centru

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Bijušais aizsardzības ministrs Artis Pabriks (LA) pagājušā gada nogalē izveidojis biedrību "Northern European Policy Centre", kas veiks analītisku pētniecību, sniegs ekspertu viedokli un piedalīsies starptautiskos projektos par Eiropas un pasaules drošības jautājumiem.

"Firmas.lv" informācija liecina, ka biedrības mērķi ir veikt analītisku pētniecību, sniegt ekspertu viedokli, piedalīties starptautiskos projektos par Eiropas un pasaules drošības, politikas un militārās industrijas jautājumiem.

Tāpat biedrības mērķi ir informēt starptautisko sabiedrību par Baltijas un Ziemeļeiropas drošības, ekonomikas starptautiskās politikas aktualitātēm, sadarboties ar valsts, pašvaldību, nevalstiskajām organizācijām, uzņēmumiem un citām institūcijām Latvijā un ārvalstīs, lai veicinātu izpratni par drošības un politikas procesiem Ziemeļeiropā.

Biedrības mērķi ir organizēt zinātniskās konferences, lekcijas un seminārus par dažādiem drošības un politikas aktuāliem jautājumiem.

Pabriks ir politikas zinātnes doktors. Iepriekš bijis Saeimas deputāts, ārlietu un aizsardzības ministrs. 14.Saeimas vēlēšanās apvienības "Attīstībai/Par!" saraksts nepārvarēja 5% barjeru un Pabrikam nācās pamest aizsardzības ministra amatu. Patlaban viņš ir partijas "Latvijas Attīstībai" valdes līdzpriekšsēdētājs.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.