Menu
 

Babītes pagastā izcēlies paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Plkst.3.19 naktī uz pirmdienu Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma izsaukumu uz Mārupes novada Babītes pagastu, kur dega divstāvu dzīvojamā māja un liesmas strauji izplatījās arī uz tuvumā esošajām ēkām.

Kā informēja VUGD, dega divstāvu dzīvojamās mājas jumts 150 kvadrātmetru platībā, starpstāvu pārsegums 100 m2 platībā, saimniecības ēka 30 m2 platībā un garāža 20 m2 platībā. Plkst. 7.38 šo paaugstinātās bīstamības ugunsgrēku izdevās lokalizēt. Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās divi cilvēki.

Kopumā pagājušās nedēļas otrajā pusē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) no Pierīgas novadiem saņēmis duci izsaukumu.

Jau ziņots, ka naktī uz piektdienu Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma izsaukumu uz Turaidas ielu Jūrmalā, kur ugunsgrēks bija izcēlies četrstāvu dzīvojamā mājā. Notikuma vietā konstatēts, ka deg trešā stāva dzīvoklis 60 m2 platībā, balkons 8 m2 platībā un blakus esošais balkons 3 m2 platībā. Pirms VUGD darbinieku ierašanās no ēkas evakuējās 10 cilvēki, bet ugunsdzēsēji ar glābšanas masku palīdzību izglāba vēl divus cilvēkus. Viens cilvēks ugunsgrēkā cieta.

Vēl viens prāvs ugunsgrēks likvidēts sestdien vakarā Ķekavā, kur dega divstāvu pirts un blakus esošā malkas grēda 200 m2 platībā. Ugunsgrēka likvidēšanai bija nepieciešamas piecas stundas.

Vēl Stīpnieku ceļā Mārupē un Nāras ielu Ķekavā degušas vieglās automašīnas, Mārupes pagastā – koka kubls, bet Krimuldas pagastā, Asaru prospektā Jūrmalā, Ķekavas pagastā un Babītē – sodrēji dzīvojamo māju dūmvadā.

VUGD darbinieki arī sazāģējuši virs brauktuves aizlūzušus vai nolūzušus kokus Dreiliņos, Tukuma ielā Jūrmalā un Laurenču ielā Siguldā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.