Menu
 

Būvniekam būs jāatlīdzina "Carnikavas komunālservisam" zaudējumi par gājēju tilta defektu novēršanu

  • Autors:  LETA
Foto - adazi.lv Foto - adazi.lv

Tiesa lēmusi, ka būvuzņēmējam SIA "Tilts" jākompensē pašvaldības aģentūrai "Carnikavas komunālserviss" zaudējumi 143 216,17 eiro apmērā, kas radušies, novēršot gājēju tilta pār Gauju klājuma defektus, informē Ādažu novada pašvaldība.

Gājēju un velosipēdistu tilts pār Gauju, kas atrodas Carnikavā, tika pieņemts ekspluatācijā 2014.gada 12.novembrī. Jau tilta ekspluatācijas sākumā tika konstatēti tilta klājuma defekti, kas bija jānovērš būvniekam. 

Taču radušies aizvien jauni defekti, kurus būvuzņēmējs atteicās novērst.

Tādēļ pašvaldības aģentūra "Carnikavas komunālserviss", pilnībā nomainot tilta klāju, izmantoja bankas garantijas. 

Būvuzņēmējs 2018.gada 11.oktobrī vērsās tiesā pret aģentūru par it kā nepamatotu bankas garantijas izmantošanu. Aģentūra tiesā cēla pretprasību par trūkstošajām tilta klāja remonta izmaksām, kas iepirkuma rezultātā bija divas reizes lielākas nekā pieejamais bankas garantijas nodrošinājums.

Pēc četru gadu tiesvedības visās tiesu instancēs tiesvedības process ir noslēdzies par labu pašvaldības aģentūrai "Carnikavas komunālserviss". Lēmumā teikts, ka būvuzņēmējam SIA "Tilts" jākompensē radušies zaudējumi, kas apmaksāti tilta klājuma defektu novēršanai no aģentūras budžeta.

LETA jau ziņoja, ka iepirkuma procedūrā tiesības īstenot gājēju un velosipēdistu tilta pār Gauju būvniecību ieguva SIA "Tilts". Projekts pilnā apmērā finansēts no Carnikavas novada domes 2014.gada budžeta, un tā kopējās izmaksas bija 2 729 990 eiro.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.