Menu
 

Aptauja. Kādam, jūsuprāt, ir jābūt atalgojumam valsts pārvaldē? Apriņķis.lv

  • Autors:  Ritvars Raits
Foto - Ritvars Raits un pixabay.com Foto - Ritvars Raits un pixabay.com

Gadu mijā notikušais būtiskais algu palielinājums valsts augstākajām amatpersonām (pašvaldībās, ministrijās, Saeimā u.c)  ir pamatīgi sadusmojis vairākumu ļaužu, un daudzi savas emocijas ir pauduši arī publiski sociālajos tīklos. Un kā domā mūsu aptaujātie iedzīvotāji?

Raitis

Es domāju, ka tāds atalgojums, kāds šobrīd valsts pārvaldē ir labāk atalgotajiem, varbūt varētu arī palikt. Galvenais, manuprāt, lai viņu alga nebūtu daudz reižu lielāka nekā zemāka ranga ierēdņiem. Ja jau paaugstina, tad visiem!

Gunta

Jā, prezidentam, premjeram un ministriem bišķiņ par daudz algas pacēla... Teiksim, Valsts prezidentam pietiktu arī ar 4000 eiro pēc nodokļu nomaksas. Pašvaldības iestādes vadītājam – 1500 eiro. Jāsalīdzina jau ar to, ka ļoti daudzi cilvēki strādā par minimālo algu.

Gaida

Varbūt atalgojums jānosaka pēc padarītā darba? Valsts prezidents no 5000 līdz 7000 eiro varētu saņemt. Uzskatu, ka atalgojums noteikti jāpalielina, piemēram, policistiem. Viņiem jāsaņem kārtīga alga – līdz 3000 eiro.

Elīna

Es uzskatu, ka valsts augstākajām amatpersonām vidēji būtu jāpelna tāpat kā mums – parastajiem strādniekiem. Bet varbūt pat jāsaņem tikai nedaudz virs minimālās algas, lai izjūt, kā dzīvo tauta. Tā, kā ir tagad, kad Saeimas priekšsēdētājs saņem desmit reižu vairāk nekā parlamenta tehniskie darbinieki, noteikti nav godīgi!

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.