Menu
 

Ropažu un Siguldas novadā degušas vairākas ēkas; cietuši divi cilvēki (papildināta)

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - LETA Foto - LETA

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) kopš nedēļas sākuma no Pierīgas novadiem saņēmis duci izsaukumu.

Jau ziņots, ka pirmdien plkst.7.37 VUGD saņēma izsaukumu uz Siguldas novada Lēdurgas pagastu, kur divstāvu dzīvojamās mājas dūmvadā dega sodrēji 1 m2 platībā. Notikuma vietā cieta viena persona. Plkst.8.51 degšana tika likvidēta, informēja VUGD pārstāvji.

Plkst.12.45 tika saņemts izsaukums uz Siguldas novada Lēdurgas pagastu, kur, pēc sākotnējās informācijas, dega garāža. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji secināja, ka kopējā degšanas platība ir 250 m2 – dega garāža 140 m2 platībā, uguns izplatījusies uz blakus esošo siltumnīcu, kas dega 10 m2 platībā, un saimniecības ēku, kas dega 100 m2 platībā. Ugunsdzēsēji glābēji no šķūņa evakuēja 15 mājputnus. Ugunsgrēks tika likvidēts plkst.16.03.

Pirmdien plkst.18.24 ugunsdzēsēji steidzās uz Ropažu novada Garkalnes pagastu, kur dega dārza māja 25 m2 platībā. Mēģinot dzēst ugunsgrēku, cieta viena persona. Plkst.21.28 darbs notikuma vietā noslēdzās. Ugunsgrēks dārza mājā pirmdien novērsts arī Ķekavas novadā, kur uguns bija izplatījusies 20 m2 platībā.

Trešdien plkst. 12.36 VUGD saņēma izsaukumu uz Siguldas novada Inčukalna pagastu, kur vienstāva saimniecības ēkā dega žāvētava un jumta konstrukcija 20 m2 platībā. Ugunsgrēka dzēšanas darbos piedalījās arī Inčukalna brīvprātīgo ugunsdzēsēju biedrība. Plkst. 13.29 ugunsgrēks tika likvidēts.

Vēl pēdējo dienu laikā Ķekavas novada Daugmales pagastā trīsstāvu dzīvojamās mājas pirmā stāva dzīvoklī dega uz plīts atstāts piededzis ēdiens, Ropažu novada Ropažu pagastā vienstāva saimniecības ēkā – elektrosadales skapis un sadzīves priekšmeti (2 m2), Olaines novada Olaines pagastā – kravas automašīnas riepa (0,5 m2) un kūdra (1 m2), Ķekavas novada Ķekavas pagastā – vieglā automašīna (4 m2), bet Ķekavas novada Baložos – sadzīves mantas garāžā (5 m2).

Pēc ceļu satiksmes negadījuma Siguldā glābēji atvienoja automašīnu klemmes un sakārtoja ceļa braucamo daļu, bet Ropažu novada Stopiņu pagastā un Ādažu novada Ādažu pagastā sazāģēja uz ceļa braucamās daļas nolūzušus kokus.

(papildināta no 4.rindkopas)

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.