Menu
 

Salaspilietim dubultuzvara Latvijas čempionātā vieglatlētikā telpās

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Guntis Bērziņš Foto - Guntis Bērziņš

Salaspils sporta skolas pārstāvis Sandis Dzenītis izcīnījis divas zelta medaļas nedēļas nogalē Valmierā notikušajā Latvijas čempionātā vieglatlētikā telpās. Sacensību pirmajā dienā viņš uzvarēja tāllēkšanā, bet dienu vēlāk – trīssoļlēkšanā.

Sacensības tāllēkšanā izvērtās ļoti spraigas – kā liecina Latvijas Vieglatlētikas savienības informācija, pirmo no ceturtās vietas šķīra vien astoņi centimetri. S.Dzenītim uzvaru nodrošināja 7,09 metrus tāls lēciens, un viņš par vienu centimetru apsteidza Jāni Leiti. Savukārt trīssoļlēkšanā Sandis ne tikai izcīnīja pirmo vietu, bet arī sasniedza jaunu personisko rekordu un šosezon labāko rezultātu Latvijā – 15,16 metri.

Latvijas ziemas čempionāta medaļas ieguva vēl vairāki Pierīgas novadu pārstāvji. Kitija Paula Melnbārde no Mārupes novada uzvarēja tāllēkšanā dāmām (6,15 m), Kārlis Degins no Ķekavas sporta skolas ieguva bronzu 200 metru skrējiena un ieņēma ceturto vietu 60 metru sprintā (7,11 s), Sibilla Vanadziņa no Mārupes novada bija trešā 1500 metru skrējienā (4:39,73) un ceturtā 3000 metros (10:27,71), bet Māris Grēniņš finišēja trešajā pozīcijā 60 metru barjerskrējienā (8,71 s).

Augstlēkšanā, pārvarot 1,61 metra augstumu, piekto un sesto vietu ieņēma Siguldas sporta skolas audzēknes Estere Ūzuliņa un Nikola Bunde, bet 4x200 metru jauktajā stafetē attiecīgi piekto un sesto vietu ieguva Salaspils sporta skolas komanda (1:40,75) un Ķekavas novada sporta skolas četrinieks (1:41,91).

Latvijas čempionāta augstvērtīgāko rezultātu sasniedza valmieriete Agate Caune, kura 3000 metru skrējienā sasniedza Latvijas junioru (U20) rekordu 8:59,28.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.