Menu
 

Aptauja: Latvijā 80% iedzīvotāji ir kopumā labi informēti par komunālajiem pakalpojumiem un to pieejamību

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Latvijā 80% iedzīvotāju, kuri ir atbildīgi par komunālajiem pakalpojumiem mājsaimniecībā, ir kopumā labi informēti par komunālajiem pakalpojumiem, to pieejamību, klientu servisu, norēķiniem un pakalpojumu alternatīvām, liecina pētījumu centra "Kantar" veiktās aptaujas dati.

Šādam apgalvojumam pilnībā piekrīt 26% respondentu, bet drīzāk piekrīt 54% respondentu.

Savukārt 16% iedzīvotāju, kuri ir atbildīgi par komunālajiem pakalpojumiem savā mājsaimniecībā, nav labi informēti par tiem (13% - drīzāk nepiekrīt, 3% - pilnībā nepiekrīt), bet 4% aptaujas respondentu nav konkrēta viedokļa par šo jautājumu.

Tāpat 81% Latvijas iedzīvotāju, kuri ir atbildīgi par komunālajiem pakalpojumiem mājsaimniecībā, atzīmējuši, ka viņus interesē jautājumi, kas saistīti ar mājokļa apsaimniekošanu un komunālajiem pakalpojumiem, savukārt 14% iedzīvotāju norādījuši, ka viņus neinteresē jautājumi par mājokļa apsaimniekošanu un komunālajiem pakalpojumiem, bet 5% respondentu nav konkrēta viedokļa.

Aptaujā arī secināts, ka 57% respondentu aktīvi meklē un ir atvērti jaunām mājokļa apsaimniekošanas un komunālo pakalpojumu alternatīvām, savukārt 34% iedzīvotāju norādījuši, ka viņi alternatīvas nemeklē.

Aplūkojot rezultātus atsevišķās apakšgrupās, secināts, ka labāk informēti par mājsaimniecības komunālajiem pakalpojumiem salīdzinoši biežāk ir gados vecāki iedzīvotāji (65-75 gadi), vidzemnieki un kurzemnieki, iedzīvotāji, kuri ir paši sev darba devēji, lauku teritoriju iedzīvotāji, kā arī tie, kuri dzīvo savā privātmājā vai dvīņu mājā.

Vairāk ieinteresēti mājokļa apsaimniekošanas un komunālo pakalpojumu jautājumos salīdzinoši biežāk ir iedzīvotāji vecumā no 55 līdz 75 gadiem, kurzemnieki, lauku teritorijās dzīvojošie, iedzīvotāji, kuri ir paši sev darba devēji, iedzīvotāji ar personīgajiem ienākumiem 501-700 eiro mēnesī, kā arī ģimenes ar ienākumiem uz vienu cilvēku ģimenē 301-500 eiro apmērā.

"Kantar" atzīmē, ka aptaujas rezultātos redzama sakarība, ka tie iedzīvotāji, kuri ir labi informēti, un paši interesējas par jautājumiem, kas saistīti ar mājokļa apsaimniekošanu un komunālajiem pakalpojumiem, ir arī atvērtāki jaunām mājokļa apsaimniekošanas un komunālo pakalpojumu alternatīvām.

Pētījumu komunālo pakalpojumu nozarē "Kantar" veica no 2022.gada 13. līdz 15.decembrim, ar interneta starpniecību visā Latvijā aptaujājot 1100 Latvijas iedzīvotāju, tostarp 842 iedzīvotājus, kuri ir atbildīgi par komunālo pakalpojumu izmantošanu un norēķiniem savā mājsaimniecībā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.