Menu
 

Zelenskis: 2023.gads būs Ukrainas uzvaras gads

  • Autors:  LETA/CNN

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis piektdien paziņojis, ka, neskatoties uz visām ukraiņu pārciestajām grūtībām aizvadīto 12 mēnešu laikā, 2023.gads būs Ukrainas uzvaras gads.

Šodien aprit gads, kopš Krievija, turpinot jau 2014.gadā sākto agresiju, sāka plašu, pilna apmēra militāru iebrukumu Ukrainā.

"24.februārī miljoni no mums izdarīja izvēli. Nevis balto karogu, bet zili dzelteno. Nevis bēgšanu, bet stāšanos pretī. Pretošanos un cīnīšanos," tviterī norādīja Ukrainas prezidents.

"Tas bija sāpju, bēdu, ticības un vienotības gads. Un šajā gadā mēs palikām neuzvarami. Mēs zinām, ka 2023.gads būs mūsu uzvaras gads," paziņoja Zelenskis.

Vēlāk izplatītā videouzrunā Zelenski norādīja, ka pagājušā gada 24.februāris bija "garākā diena mūsu mūžā. Grūtākā diena mūsu mūsdienu vēsturē. Mēs pamodāmies agri un kopš tā laika neesam aizmiguši".

"Mūsu ticība ir kļuvusi stiprāka. Mūsu morāle ir nostiprinājusies. Mēs izturējām pilna mēroga kara pirmo dienu. Mēs nezinājām, kas notiks rīt, bet sapratām noteikti: katra rītdiena ir cīņas vērta!" pavēstīja Zelenskis. "Un mēs cīnījāmies. Un mēs sīvi cīnījāmies par katru dienu. Un izturējām otro dienu. Un tad - trešo. Trīs dienas, kuras mums tika prognozētas. Viņi piedraudēja, ka pēc 72 stundām mēs vairs nepastāvēsim. Bet mēs izturējām ceturto dienu. Un tad piekto. Un šodien mēs stāvam tieši vienu gadu. Un mēs joprojām zinām: katra rītdiena ir cīņas vērta!"

Pēc Zelenska teiktā, "Ukraina ir pārsteigusi pasauli. Ukraina ir iedvesmojusi pasauli. Ukraina ir apvienojusi pasauli. Lai to pierādītu, ir tūkstošiem vārdu, taču pietiks ar dažiem. HIMARS, "Patriot", "Abrams", IRIS-T, "Challenger", NASAMS, "Leopard"".

Runājot par iebrukušo Krievijas armiju, Zelenskis sacīja, ka "mēs neliksimies mierā, kamēr krievu slepkavas nesaņems pelnīto sodu. Starptautiskā tribunāla sodu. Dieva spriedumu. Mūsu karotāju. Vai arī viņi visi kopā".

"Spriedums ir acīmredzams. Pirms deviņiem gadiem kaimiņš kļuva par agresoru. Pirms gada agresors kļuva par bendi, laupītāju un teroristu. Mums nav šaubu, ka viņi tiks saukti pie atbildības. Mums nav šaubu, ka uzvarēsim," paziņoja Zelenskis.

Ukrainas varasiestādes šodien pastiprinājušas drošības pasākumus visā valstī, gatavojoties iespējamiem Krievijas uzbrukumiem kara pirmajā gadadienā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.