Menu
 

"Pasažieru vilciens" iesniedzis ATD priekšlikumus pārskatīt esošo dzelzceļa staciju darbības modeli

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

AS "Pasažieru vilciens" iesniedzis Autotransporta direkcijai (ATD) priekšlikumus pārskatīt esošo dzelzceļa staciju darbības modeli, mainot tajās pieejamo pakalpojumu klāstu, informēja "Pasažieru vilciena" pārstāve Sigita Zviedre.

"Pasažieru vilciena akcionāru sapulcē februāra sākumā tika skatīts jautājums par pasažieriem paredzēto telpu izmantošanu. Tajā tika pieņemta zināšanai "Pasažieru vilciena" valdes sniegtā informāciju par dzelzceļa staciju iedalījumu kategorijās un sniedzamo pakalpojum klāstu, tostarp informācija, ka "Pasažieru vilciena" valde ar krietna un rūpīga saimnieka gādību turpinās risināt jautājumu kopā ar iesaistītajām pusēm par pasažieriem paredzēto uzgaidāmo telpu izmantošanu.

Zviedre skaidroja, ka, ņemot vērā izmaiņas vilcienu pasažieru biļešu iegādes paradumos, kā arī infrastruktūras ap dzelzceļa stacijām attīstību, "Pasažieru vilciens" ir sagatavojis priekšlikumu pārskatīt esošo dzelzceļa staciju darbības modeli, nosakot dzelzceļa stacijās pieejamo pakalpojumu klāstu atbilstoši pasažieru skaitam, stacijas atrašanās vietai un potenciālam attīstīt konkrētajā stacijā reģionālu mobilitātes punktu, kurā vilcienu kustības sarakstam ir sasaiste ar reģionālo vai pilsētas autobusu satiksmi.

"Pasažieru vilciena" redzējums ietver arī to, ka tiek ieviesti biļešu tirdzniecības automāti visu kasē pieejamo biļešu tirdzniecībai un digitālā informācijas dēļa funkcijas nodrošināšanai, kā arī kases ģeogrāfiskajos centros tiek pārveidotas par informācijas punktiem, kuros pasažieri klātienē varēs saņemt nepieciešamo atbalstu dažādos ar vilcienu satiksmi saistītos jautājumos. Pagaidām šāds atbalsts klātienē ir pieejams tikai Rīgas Centrālajā dzelzceļa stacijā.

"Pasažieru vilciens" šo priekšlikumu ir iesniedzis izvērtēšanai ATD. Pie nosacījuma, ja ATD atbalstīs piedāvāto risinājumu, tā ieviešanas iespējamība un termiņi būs atkarīga no VAS "Latvijas dzelzceļš" infrastruktūras attīstības plāniem.

Jau ziņots, ka 2022.gadā vilcienos tika veikti 15,7 miljoni braucienu, kas ir par 40% vairāk nekā 2021.gadā, kad braucienu skaits sasniedza 11,2 miljonus.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.