Logo
Drukāt šo lapu

Rīgas vicemērs Ratnieks rosināšot Rīgā izveidot leģionāru ielu vai skvēru

Foto - LETA Foto - LETA

Rīgas domes vicemērs Edvards Ratnieks (NA/LRA) rosinās Rīgas vietvārdu un pilsētvides objektu nosaukumu komisiju izveidot Rīgā skvēru vai nodēvēt ielu Latviešu leģionāru piemiņai.

Kā informēja Ratnieks, esot nepieciešams turpināt skaidrot Latvijas vēsturi un notikumus. Viņa ieskatā latviešu leģionāri esot simbols Latvijas patriotiem, kuri cīnījās pret Staļina un padomju varas totalitāro režīmu un okupāciju. 

Šie cilvēki esot redzējuši 1941.gada deportācijas, Staļina režīma okupācijas sekas un esot ticējuši, ka Latvju var Latviju atbrīvot no okupantiem. 

"Tāpēc tagad izlikties, ka šādi leģionāri nav bijuši, nav pareizi. Latvijas vēsture ir jāzina un no tās nav jākaunās ne Latvijā, ne Eiropā un citviet pasaulē," pauž Ratnieks.

Leģionāru piemiņas diena 16.martā ir neoficiāla piemiņas diena, kad latviešu leģiona veterāni un citi cilvēki piemin valsts iedzīvotājus, kuri cīnījās Vācijas bruņotajos spēkos latviešu leģiona sastāvā. Daļa cilvēku uzskata, ka šie cilvēki cerējuši cīnīties par neatkarīgu Latviju, citi - ka viņi bijuši fašistu līdzskrējēji, bet vēl citi - ka kara laika apstākļu upuri, kuri pret savu gribu nonākuši frontē.

Visas tiesības aizsragātas © apriņķis.lv 2024