Menu
 

Prezidente: Dalība ES ir Moldovas vienīgā iespēja izbēgt no Krievijas draudiem

  • Autors:  LETA/AFP

Dalība Eiropas Savienībā (ES) ir Moldovas vienīgā iespēja izveidot valsti, kas pati varētu izlemt savu likteni un būtu aizsargāta no Krievijas draudiem, piektdien paziņoja Moldovas prezidente Maija Sandu.

"No Kremļa nāk tikai draudi, embargo un šantāža," uzrunā parlamentā sacīja Sandu. "No turienes nāk karš, ciešanas un nabadzība. ES ir mūsu vienīgā iespēja izveidot valsti, kurā pilsoņi var izlemt savu likteni."

"2030.gadā Moldovai ir jābūt ES dalībvalstij, ar tādām pašām tiesībām," norādīja Sandu. "Moldāvi izvēlējās Eiropas ceļu, bet tas, cik ilgi tas mums prasīs, ir atkarīgs tikai no mums."

Pagājušā gada jūnijā ES piešķīra oficiālu kandidātvalsts statusu Moldovai un Ukrainai.

Saglabājoties spriedzei Kišiņevas un Maskavas attiecībās, Moldovas prokrieviskā oligarha Ilana Šora partija pēdējo nedēļu laikā organizējusi vairākas demonstrācijas pret Kišiņevas prorietumniecisko valdību.

Kišiņeva apsūdzējusi Maskavu centienos gāzt proeiropeisko valdību, izmantojot valstī iesūtītos sabotierus un organizējot pret valdību vērstus protestus.

Arī pagājušās nedēļas nogalē Moldovā notika pret valdību vērsti protesti, ko organizēja opozīcijā esošā prokrieviskā partija ŠOR.

Vienlaikus Moldovas varasiestādes svētdien aizturēja vairākus pretvalstiska grupē

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.