Menu
 

Atkārtoti noraida ieceri par jauna tirdzniecības centra būvniecību Mārupē

  • Autors:  LETA
Ilustrācija - marupe.lv Ilustrācija - marupe.lv

Mārupes novada būvvalde atkārtoti lēmusi noraidīt būvniecības ieceri un atteikt izsniegt būvatļauju jauna tirdzniecības centra būvniecībai Mārupē, Daugavas ielā 33, informē pašvaldība.

Šāds lēmums pieņemts, izskatot iesniegtos dokumentus un būvniecības ieceres publiskās apspriešanas rezultātus.

Būvvaldes lēmumā norādīts, ka būvniecības laikā plānots nocirst 17 kokus, bet iecerei nav pievienota attiecīgas iestādes izdota atļauja par koku ciršanu, līdz ar to būvatļaujas izsniegšana būtu kvalificējama kā vides aizsardzības tiesību normu pārkāpums.

Sabiedriskās apspriešanas laikā ticis norādīts, ka plānotā tirdzniecības centra autostāvvieta atrastos 1,6 metru attālumā no blakus zemesgabala robežas, kas neatbilst Mārupes apbūves noteikumiem. Šie noteikumi paredz, ka autostāvvietai jāatrodas vismaz četrus metru attālumā no zemesgabalu robežas.

Tāpat konstatētas problēmas saistībā ar drošības joslas ievērošanu pie gaisvadu elektrolīnijām.

Jau iepriekš pašvaldība noraidīja būvniecības ieceri, tomēr attīstītāji turpināja cīņu par iespēju būvēt jaunu tirdzniecības centru minētajā vietā.

Tādēļ tika rīkota būvniecības ieceres publiskā apspriešana.

Minētajā vietā bija paredzēts izbūvēt tirdzniecības ēku ar autostāvvietām 37 automašīnām. Būvniecības ieceres īstenotājs ir 2022.gada septembrī reģistrētais uzņēmums "MTirgus". Tā īpašnieki ir Aleksandrs Kuzmins, Svetlana Repika un Valērijs Mačehins, kuri ir īpašnieki arī iepriekšējiem būvniecības ierosinātājiem SIA "Reimei" un SIA "MAD Format".

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.