Menu
 

"Olainfarm" piecu gadu laikā investēs 100 miljonus eiro produktu portfeļa attīstībā un ražošanas modernizācijā

  • Autors:  LETA
Foto - olainfarm.com Foto - olainfarm.com

Zāļu ražotājs AS "Olainfarm" piecu gadu laikā plāno investēt 100 miljonus eiro produktu portfeļa attīstībā un ražošanas modernizācijā, aģentūru LETA informēja kompānijā.

"Olainfarm" pārstāvji norāda, ka uzņēmuma mērķis ir turpmākajos piecos gados kļūt par vienu no desmit nozīmīgākajiem farmācijas uzņēmumiem Eiropā, būtiski palielinot piedāvājamo produktu klāstu un to ražošanas apmērus.

Daļa investīciju tiks novirzītas jaunu produktu izstrādei, uzņēmuma konkurētspējas stiprināšanai, ražošanas iekārtu modernizācijai, aktīvo farmaceitisko vielu jaunu ražošanas līniju un saules paneļu parka izveidei, kā arī elektrotīklu, siltumapgādes un tehnoloģiskā tvaika tīklu un notekūdeņu attīrīšanas sistēmas rekonstrukcijai.

"Olainfarm" valdes priekšsēdētājs Juris Bundulis skaidro, ka, ņemot vērā slimību izplatīšanās tendences un to ārstēšanas iespējas ražot zāles tikai vienam tirgum nav lietderīgi un arī ekonomiski pamatoti. "Lai arī Latvijas zāļu tirgus ir salīdzinoši mazs, nacionālo farmācijas uzņēmumu līdzdalībai pacientiem nepieciešamo medikamentu nodrošināšanā ir jākļūst būtiski lielākai," viņš norāda.

Tāpat Bundulis atzīmē, ka vietējo zāļu apmēra audzēšana līdztekus ir arī nacionālas drošības jautājums, lai ārkārtas situācijās, pārtrūkstot piegādes ķēdēm kā Covid-19 laikā, sabiedrība nepaliktu bez dzīvībai svarīgiem medikamentiem. 

Izstrādājot jaunus farmaceitiskos preparātus un palielinot to ražošanas apmērus, Bundulis paredz panākt ne tikai lielāku Latvijas neatkarību no tirgus svārstībām un loģistikas ķēžu pārrāvumiem, bet arī straujāku kompānijas pārorientēšanos uz jauniem tirgiem.

Tuvākajā nākotnē "Olainfarm" plāno būtiski paplašināt klātbūtni gan Eiropas, gan Āzijas eksporta tirgos, apgūstot jaunus tirgus reģionus ar gatavajām zālēm, kā arī turpinot piegādāt aktīvās vielas un to starpproduktus starptautiskiem farmācijas uzņēmumiem. Attīstība tiek plānota visos sabiedrības veselībai nozīmīgos virzienos.

"Olainfarm" koncerna apgrozījums 2021.gadā bija 137,747 miljoni eiro, kas ir par 12,8% vairāk nekā gadu iepriekš, bet koncerna peļņa pieauga par 34,1% - līdz 12,712 miljoniem eiro.

"Olainfarm" nodarbojas ar gatavo zāļu formu, farmaceitisko preparātu un uztura bagātinātāju, kā arī ar ķīmisko vielu un aktīvo farmaceitisko ingredientu ražošanu. "Olainfarm" koncernā ietilpst SIA "Klīnika DiaMed", "OlainMed", SIA "Latvijas aptieka", SIA "Silvanols", SIA "Olainfarm enerģija", SIA "Farmācijas, biomedicīnas un medicīnas tehnoloģiju Kompetences centrs", SIA "Global Lux" un SIA "Tonus Elast".

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.