Menu
 

"Swiss Re": Dabas katastrofu radītie zaudējumi pērn pasaulē sarukuši par 5,8%

  • Autors:  LETA/AFP

Dabas katastrofas un ārkārtēji laikapstākļi pērn pasaulē radījuši zaudējumus 275 miljardu ASV dolāru (255 miljardi eiro) apmērā, kas ir par 5,8% mazāk nekā gadu iepriekš, liecina trešdien publiskotā Šveices pārapdrošināšanas kompānijas "Swiss Re" apkopotā informācija.

Taču vienlaikus apdrošinātāji seguši katastrofu nodarītos zaudējumus 125 miljardu dolāru apmērā, kas ir par 3,3% vairāk nekā pirms gada. Turklāt pērn otro gadu pēc kārtas apdrošināšanas uzņēmumu segto zaudējumu apjoms pārsniedzis 100 miljardu dolāru robežu.

Cīrihē bāzētā grupa, kas apdrošina apdrošinātājus, norāda, ka apdrošināšanas uzņēmumu segto zaudējumu apjoms palielinājies inflācijas kāpuma dēļ, jo pieaugušas izejmateriālu un darbaspēka izmaksas.

Pagājušajā gadā vislielākos apdrošin'tos zaudējumus radījusi viesuļvētra "Īans" ASV - aptuveni 50-65 miljardu dolāru apmērā. "Swiss Re" vēstī, ka šī viesuļvētra radījusi visu laiku otrus lielākos apdrošinātos zaudējumus kopš viesuļvētras "Katrīna" 2005.gadā.

Uzņēmums norāda arī uz tādiem ārkārtējiem laikapstākļiem kā ziemas vētrām Eiropā, plūdiem Austrālijā un Dienvidāfrikā, kā arī krusas negaisiem Francijā un ASV.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.