Menu
 

Dzintaru koncertzālē uzstāsies Omera Avitala džeza kvintets no Ņujorkas

  • Autors:  Apriņķis.lv
Dzintaru koncertzālē uzstāsies Omera Avitala džeza kvintets no Ņujorkas publicitātes

Cikla “Jūrmala Jazz” ietvaros ar vienīgo koncertu pasaules tūres ietvaros 23.novembrī Dzintaru koncertzālē uzstāsies neatkārtojamais Omera Avitala džeza kvintets “Qantar” no Ņujorkas. “New York Times”, “Downbeat” un “Jazzis” kritiķi Omeru Avitalu slavē kā “neparastu”, “dārdoši atjautīgu” un “vienu no aizraujošākajiem mūziķiem, kas pēdējo 20 gadu laikā ienācis džeza pasaulē”.

Omers Avitals ir komponists sapņotājs – virtuozs džeza mūziķis, kura radītā mūzika pārkāpj džeza izteiksmes robežas un iekustina publiku, bagātinot to ar garīgām vērtībām, informēja Dzintaru koncertzāles sabiedrisko attiecību speciālists Mārtiņš Pučka. Omera Avitala skaņdarbos sastopamas gan izsmalcinātas džeza sarunas, gan īpatnēji Vidusāzijas ritmi un tradicionālā sefārdu mūzika džeza noskaņās.

Ar savu jaunāko skaņdarbu “Austrumu svīta” (Suite of the East) O. Avitals ir pārvērtis savu tradicionālo džeza skanējumu par Tuvo Austrumu un Ziemeļāfrikas mūzikas priekšnesumu. Ambiciozo, domīgo un prieka pilno albumu Francijas radiostacija “TSF Jazz” nodēvēja par “Gada albumu”, bet radiostacija “NPR Music” 2012. gadā to iekļāva savā džeza albumu Top 10.

“Qantar” ir Omera Avitala sapņu kvintets. Kopš dibināšanas 2016. gadā tā izpildītās O. Avitala skaņdarbu improvizācijas bija satriecošs atklājums. Šī ciešā saikne ir kas vairāk par nospēlētajām notīm un solo priekšnesumiem, jo tā vieno viņu saknes un ir izveidojusies, individuālām karjerām dažkārt satiekoties kopīgos projektos. Viņi visi ir izceļojuši no Izraēlas, visi dzīvo Bedfordā-Staivesentā  Bruklinā, un kopā vakariņo pie O. Avitala, dzerot turku kafiju. Kvinteta sastāvā muzicē: Omers Avitals (bass), Ēdens Ladins (klavieres), Asafs Jurija (soprāna un tenora saksofons), Aleksanders Levins (tenora saksofons), Ofri Nehemja (bungas).

Omera Avitala džeza kvinteta “Qantar” koncerts notiks cikla “Jūrmala Jazz” ietvaros, kas klausītājiem Dzintaru koncertzālē piedāvā baudīt izcilu džeza mūziķu priekšnesumus no visas pasaules.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.