Menu
 

Izziņots šīs vasaras Pasaules tūres posms pludmales volejbolā "Challenge" Jūrmalā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

3.aprīlī Latvijas Volejbola federācija (LVF) oficiāli izziņoja, ka šovasar pludmales volejbola pasaules līmeņa turnīrs "Beach Pro Tour Challenge Jūrmala" norisināsies no 15. līdz 18.jūnijam Jūrmalā. Tas ir viens no gaidītākajiem un interesantākajiem sporta notikumiem, kurā startēs kā Latvijas, tā citu valstu labākie volejbolistu dueti vīriešu un sieviešu konkurencē. Latviju pārstāvēs vismaz piecas komandas, informē LVF pārstāvji.

"Es vienmēr saku, ka mums vasarā ir vislabākā pludmale pasaulē. Zinu, ka uz Jūrmalu plāno braukt daudzas spēcīgas komandas, tostarp no Amerikas. Es domāju, ka komandu sastāvs šovasar būs ļoti spēcīgs, arī meiteņu konkurencē. Šobrīd sportisti vāc reitinga punktus dalībai olimpiskajās spēlēs, tāpēc katras sacensības ir ļoti svarīgas. Līdzjutējiem es novēlu izbaudīt brīnišķīgo atmosfēru un vasaras dienas turnīrā neatkarīgi no Latvijas sportistu snieguma. Pašai spēlēt Jūrmalā kopā ar atbalstītājiem, kas seko mūsu sniegumam visā pasaulē, ir gan ļoti liels prieks, gan papildu satraukums. Mēs noteikti darīsim labāko, jo apzināmies, cik ļoti tiek sagaidīti panākumi," stāsta Latvijas pludmales volejboliste Anastasija Samoilova, kas spēlē pārī ar Tīnu Graudiņu.

"Šovasar Jūrmala jau devīto reizi uzņems lielo volejbolu Majoru smiltīs - tas ir jau tradicionāls un ļoti gaidīts notikums, vērienīgākais sporta notikums gadā. Mūsu sporta infrastruktūra, pilsētvide un plašā dabīgo smilšu pludmale šo gadu laikā ir augstu novērtēta kā Eiropas, tā pasaules mērogā. Esam gandarīti, ka Jūrmala ieņem stabilu vietu Eiropas un pasaules volejbola pilsētu vidū," saka Jūrmalas domes priekšsēdētāja Rita Sproģe.

"Beach Pro Tour" turnīri jau otro sezonu norisinās visā pasaulē, un viens no tiem notiek Jūrmalā. Latvija iekļauta kalendārā kā "Challenge" sacensību norises vieta. Šis sacensību formāts nodrošina Latvijas komandām lielāku iespēju cīnīties par medaļām un ļauj skatītājiem redzēt pašmāju labākos pārus tepat Latvijā. Turklāt jaunajai sportistu paaudzei, kas sevi lieliski pierādījusi pēdējo sezonu laikā, Jūrmalā ir reālas cerības gūt reitinga punktus, kas ir vērtīgs atspēriens arī tālākajiem startiem starptautiskajā konkurencē, skaidro LVF.

"Pasaules kausa tūres posma pludmales volejbola rīkošana dod iespēju mūsu sportistiem labāk sagatavoties 2024.gada Parīzes olimpiskajām spēlēm. Jūrmalas posms ļauj mūsu sportistiem startēt visaugstākā līmeņa sacensībās, kā arī iedvesmot simtiem jauniešus brīvo laiku pavadīt pludmales volejbola laukumā. Varbūt pat kādu reizi pludmalē guļot un atceroties šīs skaistās, "garšīgās" spēles, kaislību un dinamiku, piecelties, paņemt bumbu un spert pirmo soli aktīva dzīvesveida virzienā. Izglītības un zinātnes ministrija augstu vērtē sadarbību ar Latvijas Volejbola federāciju, atbalstot nacionālās izlases, augsta līmeņa sacensību organizēšanu un jo īpaši jaunatnes iesaisti sportisko pasākumos," stāsta Izglītības un zinātnes ministrijas parlamentārais sekretārs Kārlis Strautiņš.

Šogad organizatori ir īpaši domājuši par to, lai šīs visaugstākā līmeņa pludmales volejbola sacensības būtu pieejamas gan plašam spēlētāju skaitam no Latvijas, gan visiem interesentiem, ne tikai pieredzējušiem pludmales volejbola atbalstītājiem. Tāpēc jau pašā aprīļa sākumā ir uzsākta biļešu tirdzniecība vietnē bezrindas.lv par īpašām cenām un kopā ar atbalstītājiem tiek plānotas daudzveidīgas izklaides aktivitātes kā pieaugušajiem, tā bērniem. Tuvojoties turnīram, biļešu cenas pieaugs, tāpēc organizatori aicina tās iegādāties savlaicīgi.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.