Logo
Drukāt šo lapu

VKKF izsludinājis konkursu nemateriālā kultūras mantojuma vērtību attīstībai un ilgtspējai

VKKF izsludinājis konkursu nemateriālā kultūras mantojuma vērtību attīstībai un ilgtspējai

Valsts kultūrkapitāla fonds (VKKF) izsludinājis konkursu nemateriālā kultūras mantojuma vērtību attīstībai un ilgtspējai, kam pieejami 450 000 eiro, informēja VKKF pārstāve Ilona Skuja.

Programmas mērķis ir stiprināt to organizāciju kapacitāti un darbību, kas nodrošina Nacionālajā nemateriālā kultūras mantojuma sarakstā iekļauto elementu ilgtspēju un attīstību.

Mērķprogrammai ir arī apakšmērķis atbalstīt Dziesmu un deju svētku tradīcijas attīstību, veicinot svētku tradīcijā iesaistīto koprepertuāra nozaru amatiermākslas kolektīvu - koru, deju kolektīvu pūtēju orķestru un kokļu ansambļu - jaunradi un jauna kultūras piedāvājuma rašanos tradīcijas ietvaros ārpus tradicionālā starpsvētku perioda procesa.

Mērķprogrammā var pieteikties amatiermākslas kolektīvi, kuri piedalās Dziesmu un deju svētku procesā, bet līdztekus tam veido arī savas programmas un uzstājas ar repertuāru, kas nav saistītas ar Dziesmu un deju svētku programmu, tādējādi attīstot šo tradīciju plašāk.

Skuja atzīmē, ka šogad palielināts mērķprogrammas kopējais finansējums - no 400 000 eiro līdz 450 000 eiro, paredzot, ka koprepertuāra nozaru amatiermākslas kolektīviem uz finansējumu mērķprogrammas konkursā būtu iespējams pretendēt arī, lai piedalītos starptautiskos konkursos. Projekta pieteikums sistēmā jāiesniedz līdz 21.aprīļa plkst.23.59.

Programma, kurā līdz šim nozares kolektīviem tika sniegts atbalsts dalībai starptautiskos konkursos, iepriekšējos gados tika finansēta no "AS "Latvijas valsts meži"" ziedojuma līdzekļiem. Turpmāk šim mērķim vairs netiks sludināta atsevišķa mērķprogramma.

Visas tiesības aizsragātas © apriņķis.lv 2024