Menu
 

Domnīcā "S!nerģija" diskutē par Mālpils telpu resursu iespējām

  • Autors:  Apriņķis.lv/Sigulda.lv
Foto - Siguldas novada pašvaldība Foto - Siguldas novada pašvaldība

Mālpils pagasta pārvaldes ēkā norisinājās domnīcas “S!nerģija” trešā tikšanās reize. Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētāja Līga Sausiņa aicināja Mālpils pagasta iedzīvotājus uz tikšanos, lai diskutētu par Mālpils telpu resursu iespējām un jēgpilnu to izmantošanu. Uz aicinājumu atsaucās vairāk nekā 30 iedzīvotāji.

Kā liecina pašvaldības informācijas, par telpu racionālu izmantošanu, domnīcā uzstājās arhitekte, uzņēmuma “Sampling” pārstāve Luīza Stibe, kura iepazīstināja ar diviem ēku projektiem, dodot ieskatu jaunā arhitektūras virzienā, un idejām, ko iesākt ar mantotajām ēkām, telpām, kas savu funkciju ir zaudējušas. Arhitekte dalījās ar piemēriem par jaunu funkciju ieviešanu telpās, kā arī ar izaicinošākajiem faktoriem ēku atjaunošanā un iespējām, kā ar maziem līdzekļiem piešķirt ēkai jaunu elpu. Pašvaldības domes priekšsēdētāja Līga Sausiņa aicināja klātesošos uz diskusiju par Mālpils pagasta pārvaldes, Mālpils tehnikuma un “Dālderu” ēkas telpu izmantošanu.

Domnīcas dalībnieku vēlmes un skatījums par telpu izmantošanu bija vienots, redzot pagasta pārvaldes ēku kā daudzfunkcionālu ēku, kura pildītu ne tikai pašvaldības administrācijas ēkas funkcijas, bet kurā varētu atrasties arī jauniešu centrs, koprades telpa, privāta izglītības iestāde vai bērnu pieskatīšanas pakalpojums un telpas, kas tiktu nomātas komerciāliem nolūkiem. Iedzīvotāji arī norādīja, ka Mālpils pagasta pārvaldes ēka ir unikāls projekts un otras tādas ēkas Latvijā nav, tāpēc, domājot par tās nākotni, jāņem vērā tās unikalitāte.

Par Mālpils tehnikuma telpām interesi ir izrādījuši Aizsardzības ministrijas pārstāvji, tomēr, ja ēka nekļūs par militāru objektu, iedzīvotāji labprāt tur redzētu sociālos dzīvokļus vai, ņemot vērā ēkas apkārtējo infrastruktūru, sporta skolu vai arodskolu. Kā norāda novada pašvaldībā, jāņem vērā, ka gadījumā, ja Mālpils tehnikuma telpas tiktu  atdotas Aizsardzības ministrijai, pagasta pārvaldes ēkā būtu jāatrod mājvieta arī biedrībai “Notici sev!”. Savukārt ēka “Dālderos”, ņemot vērā atrašanās vietu, būtu piemērota bērnu nometnēm vai arī kā vieta biedrībai, Mālpils pagasta iedzīvotāju un uzņēmēju domubiedru grupai “Mālpils iedvesmo”. 

Apkopojot idejas, pašvaldības domes priekšsēdētāja Līga Sausiņa aicināja iedzīvotāju grupu pārstāvjus uz vēl vienu tikšanos pēc noteikta laika, lai izrunātās idejas varētu ieskicēt detalizētāk, izveidojot konkrētu telpu pielietojuma “skici”. Ar darba grupas rezultātu tiks iepazīstināti visi iedzīvotāji.

18.aprīlī norisināsies vēl viena “S!nerģijas” tikšanās – Siguldā notiks diskusija par  Tautas parka atjaunošanu, uz kuru pašvaldība aicina ikvienu interesentu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.