Menu
 

Siguldas novadā streika laikā mācības nenotiks 12 izglītības iestādēs

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Siguldas novadā pedagogu streika laikā no 24. līdz 26.aprīlim mācības nenotiks 12 izglītības iestādēs, bet pārējās skolās mācības notiks gan kā ierasts, gan attālināti, liecina pašvaldības apkopotā informācija.

Siguldas novada pašvaldībā dalību streikam pieteikuši 488 pedagogi no 20 izglītības iestādēm. Vecākiem jāņem vērā, ka mācības šajā periodā nenotiks Garlība Merķeļa Lēdurgas pamatskolā, Mālpils vidusskolā, Laurenču sākumskolā, Allažu pamatskolas pirmsskolas izglītības grupās, kā arī pirmsskolas izglītības iestādēs "Māllēpīte", "Ābelīte", "Minka", "Pasaciņa", "Pīlādzītis", "Krimulda", "Saulīte" un "Tornīši".

Citās pašvaldības izglītības iestādēs mācības tiks organizētas attālināti vai būtiskas izmaiņas nav paredzēts. Sīkāku informāciju par mācību darba organizāciju katra izglītības iestāde publicēs e-klasē līdz ceturtdienai.

Lēmumu par piedalīšanos streikā katra pašvaldības izglītības iestāde un tajā darbojošās pedagogu arodorganizācijas pieņem patstāvīgi, par to informējot izglītības iestādes direktoru un iestādes dibinātāju. Katra izglītības iestāde ir atbildīga par darba organizāciju streika laikā un vecāku informēšanu.

Ņemot vērā izglītības iestāžu darbinieku streiku, kura dēļ nenotiks mācību process, streika norises laikā atcelti arī vairāki Siguldas novada pašvaldības skolēnu autobusu reisi, ko pašvaldība publicējusi mājaslapā.

Pašvaldība aicina vecākus ar sapratni izturēties pret skolotāju vēlmi sakārtot darba slodzes un atalgojuma jautājumus, jo kvalitatīvas izglītības pamats ir motivēts un profesionāls skolotājs.

Kā ziņots, LIZDA padome ir nolēmusi 24.aprīlī sākt trīs dienu pedagogu streiku gadījumā, ja streika vienošanās netiks izpildītas līdz šodienai. LIZDA priekšsēdētāja Inga Vanaga otrdien MK sēdē norādīja, ka publiski pieejamie Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) aprēķini joprojām esot neprecīzi, un nav iespējams pārliecināties par visu prasību izpildi, jo šobrīd nav iekļauts algu pieaugums skolu administrācijai, logopēdiem, sociālajiem pedagogiem un citām grupām.

Vanaga trešdien plkst.16 ziņos par protesta gājiena un streika aktualitātēm.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.