Menu
 

CSP: Faktiskā bezdarba līmenis martā samazinājies par 0,2 procentpunktiem

  • Autors:  Apriņķis.lv
Faktiskā bezdarba līmenis pēc dzimuma pa mēnešiem (procentos, sezonāli neizlīdzināts). Grafika – CSP Faktiskā bezdarba līmenis pēc dzimuma pa mēnešiem (procentos, sezonāli neizlīdzināts). Grafika – CSP

2023.gada martā faktiskā bezdarba līmenis Latvijā bija 6,8 %, un salīdzinājumā ar februāri tas ir samazinājies par 0,2 procentpunktiem, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) darbaspēka apsekojuma dati.

Vīriešu bezdarba līmenis martā samazinājās par 0,3 procentpunktiem līdz 8,8 %, bet sieviešu – par 0,1 procentpunktu līdz 4,8 %.

Nodarbinātības valsts aģentūrā (NVA) reģistrētā bezdarba līmenis bija 6,0 %, un kopš februāra tas ir samazinājies par 0,3 procentpunktiem. Salīdzinot ar 2022. gada martu, faktiskā bezdarba līmenis ir samazinājies par 0,3 procentpunktiem, reģistrētā – par 0,8 procentpunktiem.

Šāgada martā Latvijā bija 65,0 tūkstoši bezdarbnieku (23,1 tūkstotis sieviešu un 42,0 tūkstoši vīriešu), kas ir par 1,5 tūkstošiem mazāk nekā februārī un 2022. gada martā. Vīriešu bezdarbnieku skaits mēneša laikā ir samazinājies par 1,1 tūkstoti, bet sieviešu – par 0,3 tūkstošiem, vēsta CSP.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.