Logo
Drukāt šo lapu

Foto: Botāniskā dārza oranžērijā Salaspilī atklāta gleznu un vitrāžu izstāde "Būt" Apriņķis.lv

Foto – Dmitrijs Suļžics Foto – Dmitrijs Suļžics

Nedēļas nogalē Nacionālā botāniskā dārza oranžērijā Salaspilī sirsnīgā atmosfērā tika atklāta izstāde “Būt” ar mākslinieču Ilses Krūkles gleznām un Ilzes Apines vitrāžām.

Izstādes atklāšanā piedalījās gan ilggadēji Ilses Krūkles mākslas cienītāji, gan ilggadēji mākslas mecenāti un kolekcionāri, gan arī nejauši botāniskā dārza oranžērijas apmeklētāji, kuri visi kā viens atzina – šis ir tik patīkams pārsteigums un labi, ka tieši šodien izvēlējušies “Būt” te.

Izstādes “Būt” galvenais vadmotīvs ir par mirkļa skaistumu – neaizmirst apstāties, ieelpot un izbaudīt mirkļa skaistumu, to, kā gaisma gleznā plūst cauri ziedlapiņām, izgaismojot sīko dzīslojumu vai to, kā saules stars, spīdot cauri vitrāžai, uz grīdas dejo nebeidzamu prieka deju.  Atrast brīdi ikdienā un “Būt” kopā ar saviem mīļajiem – draugiem, radiniekiem. Skaistie izstādes darbi stāsta par to, kā ir “Būt” ar sirdi un dvēseli tajā, ko dari, lai rezultāts nestu prieku ne tikai pašam, bet arī citiem.

Izstāde “Būt” ir arī par draudzību. Abas mākslinieces iepazinās pirms sešiem gadiem Lauras Dennler organizētajā Ugunsskolas jaudas attīstīšanas nometnē un nu draudzība ir pāraugusi arī mākslinieciskā sadarbībā ar kopīgu izstādi.

“Mēs viena otrai esam ne tikai draudzenes, bet arī “accountability partners” – tā sauktie sadarbības un atbildības partneri, kas reizi nedēļā satiekas tiešsaistē (jo viena dzīvo Rīgā, otra – Valmierā) un atskaitās par padarīto un plāno turpmākos darbus. Tas palīdz noturēt mākslinieciskās dvēseles uz darāmo darbu takas,“ stāsta mākslinieces.

Izstāde būs apskatāma līdz 20.maijam.

Saistītie objekti

Foto galerija

Visas tiesības aizsragātas © apriņķis.lv 2024