Logo
Drukāt šo lapu

Kokskaidu granulu ražotāja "Graanul Pellets" apgrozījums pērn palielinājies par 8,6%

Foto - graanul.lv Foto - graanul.lv

Kokskaidu granulu ražotājs SIA "Graanul Pellets" pagājušajā gadā strādāja ar 57,023 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 8,6% vairāk nekā gadu iepriekš, taču kompānija cieta zaudējumus 5,824 miljonu eiro apmērā pretstatā peļņai gadu iepriekš, liecina informācija "Firmas.lv".

Uzņēmuma gada pārskata vadības ziņojumā teikts, ka finanšu rezultāti pasliktinājās, jo gada laikā pieauga visas galvenās izmaksu pozīcijas. Vienlaikus 2022.gadā "Graanul Pellets" saražoja 260 879 tonnas kokskaidu granulu, kas ir par 12% mazāk nekā 2021.gadā.

"Graanul Pellets" vadības ziņojumā norādīts, ka pērn pirmajā pusgadā novērots zems pieprasījums pēc kokskaidu granulām, tāpēc atsevišķos periodos uzņēmuma rūpnīca strādāja ar samazinātu jaudu. Savukārt gada otrajā pusē kokskaidu granulu tirgus lēnām atguvās, tomēr izejmateriālu cenas un ražošanas izmaksas pieauga.

Tāpat rūpnīcas darbību pērn ietekmēja elektroenerģijas cenas pieaugums gada pēdējos mēnešos. Tādējādi ražošana uzņēmumā tika apturēta.

Vienlaikus uzņēmumā skaidro, ka izejvielu pieejamība pirmajā pusgadā bija pietiekama, bet otrajā pusgadā tā ievērojami pasliktinājās, jo tika noteikti ierobežojumi piegādēm no Baltkrievijas.

Pēc vadības ziņojumā minētā, pērn "Graanul Pellets" galvenokārt ražoja industriālās kvalitātes kokskaidu granulas, jo šo granulu cena un pieprasījums tirgū bija daudz labvēlīgāks nekā "premium" kvalitātes granulām.

"Graanul Pellets" vadība arī norāda, ka pērn pamatlīdzekļos investēti 0,7 miljoni eiro, lai uzlabotu tehnoloģisko procesu efektivitāti un uzturētu ražošanas iekārtas.

Uzņēmuma vadības ziņojumā prognozēts, ka 2023.gadā situācija izejmateriālu tirgū kļūs sarežģītāka salīdzinājumā ar 2022.gadu, un uzņēmumā lielāka uzmanība tiks pievērsta izmaksu kontrolei un peļņas saglabāšanai.

Jau ziņots, ka 2021.gadā "Graanul Pellets" strādāja ar 52,528 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 2,9% mazāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa samazinājās par 22,6% un bija 6,8 miljoni eiro.

Saistītie objekti

Visas tiesības aizsragātas © apriņķis.lv 2024