Menu
 

"Piche" Mārupē plāno uzbūvēt vairāk nekā 100 000 kvadrātmetru industriālās platības

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Industriālo parku attīstītājs "Piche" tuvākajos trijos gados Mārupē plāno uzbūvēt vairāk nekā 100 000 kvadrātmetru industriālās platības, intervijā aģentūrai LETA sacīja "Piche" valdes priekšsēdētājs un īpašnieks Pēteris Senkāns.

Uzņēmums pašlaik Olainē īsteno projektu "PET Baltija" vajadzībām gandrīz 30 000 kvadrātmetru platībā, kas ir viens no lielākajiem un sarežģītākajiem projektiem līdz šim, un to arī plānots pabeigt šogad. Senkāns uzsvēra, ka tas ir šā gada sarežģītākais objekts ar ļoti apjomīgiem elektrības pieslēgumiem. Investīcijas šajā objektā sasniedz apmēram 25 miljonus eiro.

Savukārt Mārupē uzņēmums ir iegādājies zemi, lai šeit kopumā varētu uzbūvēt industriālos parkus 150 000 kvadrātmetru platībā, bet tuvāko trīs gadu laikā taps virs 100 000 kvadrātmetru.

Senkāns piebilda, ka "Piche" labprāt būvētu industriālos parkus arī Rīgā, bet pašlaik uzņēmumam ne pārāk veicas ar zemes gabaliem, jo ir diezgan liels to deficīts. 

"Mēģināsim, bet pagaidām konkrētu plānu vēl nav. Domājam par Stopiņiem, ostu, bet kamēr zeme nav nopirkta, tikmēr nevar būt arī konkrētu plānu," teica Senkāns.

Līdz šim pie lidostas "Rīga" ir izveidoti seši industriālie parki, un pašlaik top vēl divi, kas nozīmē, ka šī gada laikā kopumā būs astoņi parki. Līdz šim kopējā industriālajos parkos "Piche" investētā summa ir virs 100 miljoniem eiro.

Jautāts, kas ir galvenie nomnieki jau esošajos parkos, Senkāns skaidroja, ka nomnieki ir ļoti dažādi, bet šajos parkos darbojas gandrīz visas pasta un sūtījumu kompānijas. No citu jomu uzņēmumiem "Piche" industriālajos parkos darbojas "Printful", Ķīnas gēnu sekvenēšanas uzņēmums "Latvia MGI Tech", "Elko". Tāpat starp nomniekiem ir "McDonald’s" centrālā noliktava, ir virkne farmācijas, loģistikas, poligrāfijas uzņēmumu. Kopējais nomnieku skaits ir ap 50.

Senkāns stāstīja, ka patlaban kopā ar to parku, kurš drīzumā tiks pabeigts, "Piche" parku kopējā platība būs tuvu 150 000 kvadrātmetru platībai. Uzņēmums praktiski katru gadu pievieno jaunus 50 000-60 000 kvadrātmetru.

Jautāts, kādu iemeslu dēļ "Piche" savus parkus attīsta tieši lidostas tuvumā, Senkāns skaidroja, ka Rīgā ir sarežģītāka situācija ar zemes iegādi un ilgāk iet ar būvniecības saskaņošanu. Savukārt Mārupes novadā situācija ar būvvaldi esot ļoti laba. 

Vienlaikus Senkāns atzīst, ka ar teritorijas plānošanu Mārupē situācija ir vāja, un "Piche" daudz runājis arī ar domes vadību par to, ka Teritorijas plānošanas nodaļa nav uz klientiem orientēta. Turklāt "Piche" neesot vienīgais lielais attīstītājs, kurš par to sūdzas. 

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.