Menu
 

Nedēļas nogalē iespējami aukstuma rekordi

  • Autors:  LETA
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

Nedēļas otrajā pusē Latvijā vēlreiz ieplūdīs vēss gaiss no Arktikas, iespējami aukstuma rekordi un sniegs, prognozē sinoptiķi.

 

Trešdien vējš iegriezīsies no ziemeļrietumiem un gaisa temperatūra vairs nepārsniegs +7..+12 grādus. Nedēļas otrajā pusē laiks kļūs vēl vēsāks, brīžiem iespējams ne tikai lietus, bet arī sniegs.

Iespējams, nākamās nedēļas nogalē laikapstākļus noteiks ciklons; šādā gadījumā būs daudz mākoņu un nokrišņu, kas ļaus izvairīties no aukstuma rekordiem. Savukārt, ja debesis skaidrosies un pierims vējš, gaisa temperatūra valsts lielākajā daļā naktīs var noslīdēt līdz -1..-5 grādiem.

Saskaņā ar Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra datiem līdz šim zemākā gaisa temperatūra, kas valstī reģistrēta 5.-7.maijā, ir aptuveni -5 grādi, bet 1953.gada 8.maijā Zosēnos gaisa temperatūra noslīdēja līdz -10,5 grādiem, un tas ir visas valsts aukstuma rekords maijā.

Atbilstoši pašreizējām prognozēm spēcīgu salnu risks saglabāsies līdz aptuveni 10.maijam; mēneša otrajā nedēļā laiks pakāpeniski kļūs siltāks.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.